Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

20 znaków, że on chciałby być z tobą W ZWIĄZKU (ale nie wie, jak ci o tym powiedzieć)

20 znaków, że on chciałby być z tobą W ZWIĄZKU (ale nie wie, jak ci o tym powiedzieć)

5 typów kobiet, których nie szanują faceci

5 typów kobiet, których nie szanują faceci

Książki godne polecenia – TOP 5 tytułów

Książki godne polecenia – TOP 5 tytułów

5 typów kobiet, które mają największe szanse na MAŁŻEŃSTWO! Każdy facet chce mieć taką żonę…

5 typów kobiet, które mają największe szanse na MAŁŻEŃSTWO! Każdy facet chce mieć taką żonę…

10 sposobów, by Twój BYŁY zakochał się w Tobie ponownie!

10 sposobów, by Twój BYŁY zakochał się w Tobie ponownie!

10 dziwnych rzeczy, które faceci uwielbiają w kobietach. Wiedziałaś o tym?

10 dziwnych rzeczy, które faceci uwielbiają w kobietach. Wiedziałaś o tym?

Przegląd klasycznych płaszczy na jesień-zima 2017/2018

Przegląd klasycznych płaszczy na jesień-zima 2017/2018

10 makijaży, które obrzydzają FACETÓW

10 makijaży, które obrzydzają FACETÓW

9 miejsc na MĘSKIM ciele, których lepiej nie DOTYKAJCIE!

9 miejsc na MĘSKIM ciele, których lepiej nie DOTYKAJCIE!

5 rodzajów PIESZCZOT, o których marzy każdy mężczyzna

5 rodzajów PIESZCZOT, o których marzy każdy mężczyzna

5 zachowań, które zniechęcają Twojego faceta do SEKSU z tobą

5 zachowań, które zniechęcają Twojego faceta do SEKSU z tobą

OKIEM FACETÓW: 10 gestów, które ich najbardziej rozpalają

OKIEM FACETÓW: 10 gestów, które ich najbardziej rozpalają

13 oznak, że FACETOWI naprawdę na tobie ZALEŻY

13 oznak, że FACETOWI naprawdę na tobie ZALEŻY

7 cech kobiecego wyglądu, które uwielbiają WSZYSCY FACECI!

7 cech kobiecego wyglądu, które uwielbiają WSZYSCY FACECI!

5 rzeczy, które zdaniem mężczyzn kobiety powinny robić O WIELE CZĘŚCIEJ!

5 rzeczy, które zdaniem mężczyzn kobiety powinny robić O WIELE CZĘŚCIEJ!

12 pozycji seksualnych, które Was zaskoczą!

12 pozycji seksualnych, które Was zaskoczą!

Biszamel

Łyżkę młodego masła przesmażyć z łyżką mąki, rozprowadzić kwaterką tęgiego rosołu lub dobrego – powtarzamy koniecznie dobrego bulionu (ze złych dodatków nic dobrego nie będzie), zagotować i dolewać po trochu pół kwarty słodkiej śmietanki przegotowanej poprzednio, posolić i rozcierając ciągle w rondlu łyżką gotować do gęstości pilnując aby się nie przypaliło. Gdy ostygnie zaprawić czterema żółtkami rozbitemi z łyżką śmietanki – jeżeli kto lubi, wsypać odrobinę muszkatołowehgo kwiatu. Takim biszamelem polewa się indyk lub cielęcina na dopiekaniu; wybornie smakuje pokrajaną w plastry cielęcinę przekładać biszamelem, układać na półmisek, posypać parmezanem, pokropić młodem masłem i podrumienić w piecu. Zupełnie tym samym sposobem, tylko bez parmezanu, urządza się sztuka mięsa, co bardzo elegancko wygląda.