Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

11 stylówek Victorii Beckham, które każda z nas może skopiować w tym sezonie

11 stylówek Victorii Beckham, które każda z nas może skopiować w tym sezonie

TOP 10 najostrzejszych powieści EROTYCZNYCH

TOP 10 najostrzejszych powieści EROTYCZNYCH

TOP 15 najpopularniejszych porad miłosnych na naszym portalu

TOP 15 najpopularniejszych porad miłosnych na naszym portalu

Przegląd tatuaży z Instagrama

Przegląd tatuaży z Instagrama

20 minut JOGI na dobry sen

20 minut JOGI na dobry sen

9 FRYZUR, które dodają seksapilu

9 FRYZUR, które dodają seksapilu

19 CELEBRYTEK, które bez makijażu mogą PRZESTRASZYĆ!!!!

19 CELEBRYTEK, które bez makijażu mogą PRZESTRASZYĆ!!!!

Najlepsze zdjęcia ślubne z 2017 roku

Najlepsze zdjęcia ślubne z 2017 roku

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Budyń z kaszy jaglanej

Potrawa idealna do zaserwowania jako danie główne. Znakomita dla osób ubustwających odrobinę słodkości w życiu kulinarnym.

Składniki:

  • 300 g kaszy jaglanej
  • 200 ml mleka
  • 4 łyżki masła
  • 5 jajek
  • 1 łyżka posiekanego
  • koperku
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • masło i tarta buła do formy

Przygotowanie:

Zagotować mleko z 600 ml wody, osolić, dodać 1 łyżkę masła, wsypać kasze. Gotować ma małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn, i ostudzić. Pozostałe masło ucierać, dodając po 1 żółtku, kaszę i koperek. Połączyć masę delikatnie z ubitą na sztywno pianą i przełożyć do formy budyniowej posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Włożyć formę do garnka z wodą i gotować 1 godzinę. Podawać z sosem pomidorowym, koperkowym lub ogórkowym.