Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Fryzury gwiazd w wieku 50+

Fryzury gwiazd w wieku 50+

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

Budyń z raków

Potrawa wyśmienita dla koneserów owoców morza. Bardzo wykwintna, Idealna na uroczysty obiad.

Składniki:

  • 250 g szyjek rakowych
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżki masła
  • 200 g czerstwej bułki
  • 2 łyżki śmietany
  • 6 jajek
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • masło i tarta bułka do formy

Przygotowanie:

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć, 50 g szyjek rakowych odłożyć. Pozostałe zemleć z bułkami. Masło utrzeć, dodając stopniowo żółtka, dodać śmietanę, zmielone mięso z szyjek, całe szyjki i koperek i wymieszać. Ubić na sztywno białka i połączyć delikatnie z masą. Przełożyć masę do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką, włożyć do garnka z wodą i gotować 1 godzinę. Podawać z sosem koperkowym.