Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Fryzury gwiazd w wieku 50+

Fryzury gwiazd w wieku 50+

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

Budyń z suszonych grzybów

Danie zdecydowanie dla amatorów kuchni wegetariańskiej. Bardzo pożywne i zdrowe. Idealne jako pierwsze danie na rodzinny obiad.

Składniki:

  • 80 g suszonych grzybów
  • 300 g ryżu
  • 200 ml mleka
  • 4 jajka
  • 3 łyżki masła
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 cebuli
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanej
  • natki pietruszki
  • masło i tarta bułka do formy

Przygotowanie:

Grzyby opłukać, namoczyć w 400 ml wody przez 30 minut, gotować 45 minut, odcedzić, wywar przecedzić, a grzyby posiekać. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na 1 łyżce masła. Ryż zalać mlekiem i wywarem z grzybów. Gotować 20 minut. 1 łyżkę masła utrzeć, dodając kolejno żółtka. Wymieszać ze śmietaną, ryżem, cebulą i grzybami. Masę doprawić solą oraz pieprzem i delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą. Przełożyć masę do formy budyniowej posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Formę włożyć do garnka z wodą i gotować 1 godzinę. Podawać z sosem grzybowym.