Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Chłodnik bułgarski

Przepis kulinarny na chłodnik bułgarski z dodatkiwm orzechów włoskich.

Składniki:

  • 1,5 l zsiadłego mleka
  • 6-8 orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 małe świeże ogórki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka śmietanki
  • 400 g szynki
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż na pół, usuwamy miąższ z pestkami i kroimy w cienkie półplasterki. Ucieramy czosnek z solą, dodajemy oliwę i dobrze mieszamy. Następnie dodajemy odrobinę przegotowanej wody i trzepaczką mieszamy całość. Dodajemy ogórki, zsiadłe mleko lub jogurt i kefir (ewentualnie także śmietankę aby chłodnik był bardziej słodki) oraz sparzone, obrane ze skórek i posiekane orzechy. Mieszając dodajemykoperek i doprawiamy odrobiną pieprzu. Wstawiamy do lodówki. Całość musi sie parę godzin “przegryźć”.