Dieta ryżowo – twarogowa

Ryż i twaróg to podstawa tej diety. Efekt odchudzania średnio 0,5 – 1 kilogram dziennie

Wersja I: 125 g ryżu ugotować na sypko i podzielić na trzy porcje.
Wersja II: 600 g twarożku podzielić na trzy porcje

  • śniadanie: wymieszać jedną porcję ryżu z 1 pojemnikiem jogurtu owocowego 0 % lub twarożek zmieszać z połową banana
  • obiad: drugą porcję ryżu (twarożku) mieszać z pomidorem, ogórkiem, natką pietruszki, papryką i innymi dowolnymi warzywami oraz 2 plastrami chudej szynki (lub innej wędliny). Doprawić solą. Można zrobić rissotto smażąc wersję z ryżem na 1 łyżce oleju.
  • kolacja: trzecią porcję ryżu (twarożku) wymieszać z dowolnymi trzema owocami i dosłodzić słodzikiem.

Dodatkowo możesz zjeść 2 kromki pieczywa chrupkiego oraz wypić 2 l wody mineralnej.

Efekt: od 1kg w 1 dzień

Podobne artykuły

Leave A Comment

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Diety i odchudzanie
Dieta płynna 400 kcal

Jak każda dieta drastycznie ograniczająca ilość kalorii może powodować osłabienie, zawroty głowy, dlatego najlepiej przeprowadzić ją podczas weekendu. śniadanie: 1...

Zamknij