Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecane

Jak prawidłowo wykonywać pompki, aby nie nabawić się kontuzji?

Jak prawidłowo wykonywać pompki, aby nie nabawić się kontuzji?

Literatura faktu – 5 propozycji od NaObcasach.pl

Literatura faktu – 5 propozycji od NaObcasach.pl

MAKE UP na wiosnę – dawka inspiracji

MAKE UP na wiosnę – dawka inspiracji

Kwietniowe Panny Młode – przegląd z Instagrama

Kwietniowe Panny Młode – przegląd z Instagrama

Na te filmy warto wybrać się do KINA w ten weekend [20.04-22.04]

Na te filmy warto wybrać się do KINA w ten weekend [20.04-22.04]

10 makijaży idealnych na wesele

10 makijaży idealnych na wesele

8 szczegołów, które sprawiają, że twoja twarz nie podoba się mężczyznom!

8 szczegołów, które sprawiają, że twoja twarz nie podoba się mężczyznom!

Oliwka na rozstępy dla przyszłej mamy

Oliwka na rozstępy dla przyszłej mamy

Przez te 10 BŁĘDÓW wciąż nie masz MĘŻA

Przez te 10 BŁĘDÓW wciąż nie masz MĘŻA

10 znaków, że to nie jest facet dla Ciebie – ZOSTAW GO!!!

10 znaków, że to nie jest facet dla Ciebie – ZOSTAW GO!!!

Róbcie tych 5 rzeczy, a będziecie najszczęśliwszą parą pod słońcem! ☀

Róbcie tych 5 rzeczy, a będziecie najszczęśliwszą parą pod słońcem! ☀

5 oznak, jakie wysyła organizm, jeśli brakuje mu MAGNEZU

5 oznak, jakie wysyła organizm, jeśli brakuje mu MAGNEZU

10 ciekawych pomysłów na zdjęcie dziecka na Instagram lub Facebooka

10 ciekawych pomysłów na zdjęcie dziecka na Instagram lub Facebooka

5 zwiastunów seriali, na które warto poświęcić wiosenne wieczory

5 zwiastunów seriali, na które warto poświęcić wiosenne wieczory

9 zdjęć sławnych modelek z czasów, kiedy dopiero brały udział w castingach

9 zdjęć sławnych modelek z czasów, kiedy dopiero brały udział w castingach

6 sztuczek, dzięki którym będziesz wyglądać BOSKO na zdjęciach z wakacji

6 sztuczek, dzięki którym będziesz wyglądać BOSKO na zdjęciach z wakacji

Dorsz prosto z lasu

Dorsza opłukać, osuszyć, skropić sokiem z połowy cytryny. Przykryć talerzem i odstawić na godzinę do lodówki. Grzyby opłukać, gotować przez ok. 10 minut, a następnie odcedzić zostawiając 1 łyżkę wywaru. Wyjąć i pokroić w bardzo cienkie paseczki. Ugotować ziemniaki w skórkach, na półmiękko. Gdy ostygną, obrać je ze skórek i pokroić na plasterki. Dorsza pokroić na porcje. Posolić, oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na dość sporym ogniu z dwóch stron. Cebulę obrać, pokroić, usmażyć na jasnozłoty kolor. W żaroodpornej formie stopić 2 dag tłuszczu i położyć warstwami ziemniaki, rybę, cebulę i grzyby posypane obficie solą i pieprzem oraz tymiankiem. Przykryć ziemniakami, zalać posoloną śmietaną wymieszaną z wywarem z grzybów. Posypać startym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Gdy ryba i ziemniaki są miękkie, wyjąć, posypać z wierzchu zieloną pietruszką. Podawać z surówką z warzyw.
Potrawę tę można przyrządzić z lina i innych ryb.