Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

11 pięknych tatuaży dla PAR

11 pięknych tatuaży dla PAR

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Oto najłatwiejszy sposób na idealną kreskę eyelinerem

Oto najłatwiejszy sposób na idealną kreskę eyelinerem

Kosmetyki DIY: lawendowy tonik do twarzy

Kosmetyki DIY: lawendowy tonik do twarzy

20 znaków, że on chciałby być z tobą W ZWIĄZKU (ale nie wie, jak ci o tym powiedzieć)

20 znaków, że on chciałby być z tobą W ZWIĄZKU (ale nie wie, jak ci o tym powiedzieć)

5 typów kobiet, których nie szanują faceci

5 typów kobiet, których nie szanują faceci

Książki godne polecenia – TOP 5 tytułów

Książki godne polecenia – TOP 5 tytułów

5 typów kobiet, które mają największe szanse na MAŁŻEŃSTWO! Każdy facet chce mieć taką żonę…

5 typów kobiet, które mają największe szanse na MAŁŻEŃSTWO! Każdy facet chce mieć taką żonę…

10 sposobów, by Twój BYŁY zakochał się w Tobie ponownie!

10 sposobów, by Twój BYŁY zakochał się w Tobie ponownie!

10 dziwnych rzeczy, które faceci uwielbiają w kobietach. Wiedziałaś o tym?

10 dziwnych rzeczy, które faceci uwielbiają w kobietach. Wiedziałaś o tym?

Przegląd klasycznych płaszczy na jesień-zima 2017/2018

Przegląd klasycznych płaszczy na jesień-zima 2017/2018

Filet mingon z grzybami

Przepis na specjalne danie główne, filet mingon z grzybami.

Składniki:

  • 800 g polędwicy wołowej 
  •  sok z 1 cytryny 
  •  300 g pieczarek 
  •  1 cebula 
  •  4 łyżki masła 
  •  100 ml śmietany 
  •  8 kromek bułki 
  •  sól, pieprz

Przygotowanie:

 Polędwicę oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić na 8 plastrów, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Pieczarki i cebulę obrać i opłukać. Pieczarki pokroić na plastry, a cebulę posiekać. Przesmażyć cebulę na 1 łyżce masła, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Gdy się zrumienią, wlać śmietanę i gotować 5 minut na małym ogniu. Kromki bułki posmarować masłem i upiec z nich grzanki. Polędwicę smażyć na pozostałym maśle z obu stron po 4 minuty. Posolić, ułożyć na grzankach i polać sosem z pieczarek. Do sosu można dodać 50 ml madery.