Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

marynaty-grzybki,ogorki,przetwory na zime

Gotować każdy może - czasem lepiej, a czasem gorzej;-)

Moderator: Administrator

marynaty-grzybki,ogorki,przetwory na zime

Postautor: lidziasc » 06 paź 2007, 11:22

prosze bardzo oto przepis :-)

rydze,opienki,golabki w sosie pomidorowym

sklad:
2 kilo grzybow
1kg cebuli
1 szkl oleju
1 szkl cukru <ja dalam niecala szklanke>
1/2 szklanki octu <ja dalam ciut wiecej>
2 lyzki soli
2 sloiki przecieru pudliszki ten sredni sloiczek
15 ziarenek ziela angielskiego
3-4 listki laurowe
pieprz mielony do smaku <ja dalam kopiata lyzeczke>

grzyby zaparzamy na wrzatku 3-5 minut

cebule zeszklic na oleju,dodac przyprawy,ziele i liscie i pieprz
odcedzic grzyby i dodac do cebuli dusic ok 10 min- dodac reszte przyprawa na koniec dodac ocet

gorace wsadzac do sloiczkow-pasteryzowac ok 1/2 godziny


oby smakowaly :ico_brawa_01:


jesli macie cos ciekawego to prosze wpisujcie ja w tym roku dopiero pierwszy raz robilam z grzybami
mam nadzieje ze wyjda pyszne :ico_brawa_01:
lidziasc
Moderator
Moderator
 
Posty: 23078
Rejestracja: 09 mar 2007, 23:02

Postautor: lilo » 02 lis 2007, 12:45

lidziasc dzisiaj koleżanka mi przyniosła na spróbowanie takich grzybków i są bossssssssskie po prostu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Chyba w przyszłym roku sie skuszę na własne :ico_oczko:
lilo
Wodzu
Wodzu
 
Posty: 19718
Rejestracja: 08 mar 2007, 15:10

Postautor: lidziasc » 05 lis 2007, 23:41

lilo, skus sie.ja mialam 16 sloikow z tym sosikiem i juz tylko 2 zostaly..tak wszystkim smakuja :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-09-21, 20:21 ]
polecam :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
lidziasc
Moderator
Moderator
 
Posty: 23078
Rejestracja: 09 mar 2007, 23:02


Wróć do Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości