Nasze usługi wymagają plików cookie. Korzystając z nich, zgadzasz się na używanie przez nas tych plików. Więcej.
ok

Polecamy

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

marynaty-grzybki,ogorki,przetwory na zime

Gotować każdy może - czasem lepiej, a czasem gorzej;-)

Moderator: Administrator

marynaty-grzybki,ogorki,przetwory na zime

Postautor: lidziasc » 06 paź 2007, 11:22

prosze bardzo oto przepis :-)

rydze,opienki,golabki w sosie pomidorowym

sklad:
2 kilo grzybow
1kg cebuli
1 szkl oleju
1 szkl cukru <ja dalam niecala szklanke>
1/2 szklanki octu <ja dalam ciut wiecej>
2 lyzki soli
2 sloiki przecieru pudliszki ten sredni sloiczek
15 ziarenek ziela angielskiego
3-4 listki laurowe
pieprz mielony do smaku <ja dalam kopiata lyzeczke>

grzyby zaparzamy na wrzatku 3-5 minut

cebule zeszklic na oleju,dodac przyprawy,ziele i liscie i pieprz
odcedzic grzyby i dodac do cebuli dusic ok 10 min- dodac reszte przyprawa na koniec dodac ocet

gorace wsadzac do sloiczkow-pasteryzowac ok 1/2 godziny


oby smakowaly :ico_brawa_01:


jesli macie cos ciekawego to prosze wpisujcie ja w tym roku dopiero pierwszy raz robilam z grzybami
mam nadzieje ze wyjda pyszne :ico_brawa_01:
lidziasc
Moderator
Moderator
 
Posty: 23078
Rejestracja: 09 mar 2007, 23:02

Postautor: lilo » 02 lis 2007, 12:45

lidziasc dzisiaj koleżanka mi przyniosła na spróbowanie takich grzybków i są bossssssssskie po prostu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Chyba w przyszłym roku sie skuszę na własne :ico_oczko:
lilo
Wodzu
Wodzu
 
Posty: 19718
Rejestracja: 08 mar 2007, 15:10

Postautor: lidziasc » 05 lis 2007, 23:41

lilo, skus sie.ja mialam 16 sloikow z tym sosikiem i juz tylko 2 zostaly..tak wszystkim smakuja :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-09-21, 20:21 ]
polecam :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
lidziasc
Moderator
Moderator
 
Posty: 23078
Rejestracja: 09 mar 2007, 23:02


Wróć do Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość