Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

Śródziemnomorska sałatka z ośmiornicą

Śródziemnomorska sałatka z ośmiornicą

Lekka sałatka z jarmużu

Lekka sałatka z jarmużu

Śniadaniowe smoothie z kiełkami pszenicy

Śniadaniowe smoothie z kiełkami pszenicy

Wiosenny koktajl oczyszczający

Wiosenny koktajl oczyszczający

7 faktów o JAJKACH – co warto wiedzieć przed Wielkanocą

7 faktów o JAJKACH – co warto wiedzieć przed Wielkanocą

Wielkanocna sałatka z rukolą i rzodkiewką

Wielkanocna sałatka z rukolą i rzodkiewką

Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Pstrąg z kaparami, pietruszką i rozmarynem

Pstrąg z kaparami, pietruszką i rozmarynem

Przepis na prawdziwy domowy makaron

Przepis na prawdziwy domowy makaron

Sałatka z jajkiem i bekonem

Sałatka z jajkiem i bekonem

Miętowa panna cotta

Miętowa panna cotta

Schab pieczony w mleku

Schab pieczony w mleku

Mini paszteciki z mięsem

Mini paszteciki z mięsem

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

marynaty-grzybki,ogorki,przetwory na zime

Gotować każdy może - czasem lepiej, a czasem gorzej;-)

Moderator: Administrator

marynaty-grzybki,ogorki,przetwory na zime

Postautor: lidziasc » 06 paź 2007, 11:22

prosze bardzo oto przepis :-)

rydze,opienki,golabki w sosie pomidorowym

sklad:
2 kilo grzybow
1kg cebuli
1 szkl oleju
1 szkl cukru <ja dalam niecala szklanke>
1/2 szklanki octu <ja dalam ciut wiecej>
2 lyzki soli
2 sloiki przecieru pudliszki ten sredni sloiczek
15 ziarenek ziela angielskiego
3-4 listki laurowe
pieprz mielony do smaku <ja dalam kopiata lyzeczke>

grzyby zaparzamy na wrzatku 3-5 minut

cebule zeszklic na oleju,dodac przyprawy,ziele i liscie i pieprz
odcedzic grzyby i dodac do cebuli dusic ok 10 min- dodac reszte przyprawa na koniec dodac ocet

gorace wsadzac do sloiczkow-pasteryzowac ok 1/2 godziny


oby smakowaly :ico_brawa_01:


jesli macie cos ciekawego to prosze wpisujcie ja w tym roku dopiero pierwszy raz robilam z grzybami
mam nadzieje ze wyjda pyszne :ico_brawa_01:
lidziasc
Moderator
Moderator
 
Posty: 23078
Rejestracja: 09 mar 2007, 23:02

Postautor: lilo » 02 lis 2007, 12:45

lidziasc dzisiaj koleżanka mi przyniosła na spróbowanie takich grzybków i są bossssssssskie po prostu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Chyba w przyszłym roku sie skuszę na własne :ico_oczko:
lilo
 

Postautor: lidziasc » 05 lis 2007, 23:41

lilo, skus sie.ja mialam 16 sloikow z tym sosikiem i juz tylko 2 zostaly..tak wszystkim smakuja :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-09-21, 20:21 ]
polecam :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
lidziasc
Moderator
Moderator
 
Posty: 23078
Rejestracja: 09 mar 2007, 23:02


Wróć do Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość