Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

FACECI PODPOWIADAJĄ: Jeśli chcesz nas poderwać powinnaś zacząć od tych słów…..

FACECI PODPOWIADAJĄ: Jeśli chcesz nas poderwać powinnaś zacząć od tych słów…..

Idealne pozycje seksualne dla kobiet, które nie akceptują swojego ciała!

Idealne pozycje seksualne dla kobiet, które nie akceptują swojego ciała!

Jak ukarać swojego byłego za to, że CIĘ ZOSTAWIŁ? 10 pomysłów!

Jak ukarać swojego byłego za to, że CIĘ ZOSTAWIŁ? 10 pomysłów!

Kobiece kłamstwa, w które nie wierzy żaden MĘŻCZYZNA!

Kobiece kłamstwa, w które nie wierzy żaden MĘŻCZYZNA!

Jeśli on tak się zachowuje to na 100% ZŁAMIE CI SERCE!

Jeśli on tak się zachowuje to na 100% ZŁAMIE CI SERCE!

MĘSKIM ZDANIEM: Jeśli zrobisz tak w sypialni, pozytywnie nas ZASKOCZYSZ!

MĘSKIM ZDANIEM: Jeśli zrobisz tak w sypialni, pozytywnie nas ZASKOCZYSZ!

15 uwag na temat kobiecego wyglądu, które MAJĄ DO NAS FACECI!

15 uwag na temat kobiecego wyglądu, które MAJĄ DO NAS FACECI!

PANOWIE WYLICZAJĄ: Na takie słodkie SMS-y czekamy przed zaśnięciem!

PANOWIE WYLICZAJĄ: Na takie słodkie SMS-y czekamy przed zaśnięciem!

MĘSKIM ZDANIEM: Powinnaś częściej robić te rzeczy, aby ROZKOCHAĆ NAS NA CAŁEGO!

MĘSKIM ZDANIEM: Powinnaś częściej robić te rzeczy, aby ROZKOCHAĆ NAS NA CAŁEGO!

10 tekstów, które PODNIOSĄ MĘSKIE POCZUCIE WARTOŚCI! (używaj ich)

10 tekstów, które PODNIOSĄ MĘSKIE POCZUCIE WARTOŚCI! (używaj ich)

10 sztuczek, dzięki którym ,,BĘDZIESZ GO MIAŁA W GARŚCI”!

10 sztuczek, dzięki którym ,,BĘDZIESZ GO MIAŁA W GARŚCI”!

Oto typowe kłamstwa FACETA, na które nabiera się KAŻDA KOBIETA!

Oto typowe kłamstwa FACETA, na które nabiera się KAŻDA KOBIETA!

BAZA POZYCJI SEKSUALNYCH uwielbianych przez mężczyzn (dużo zdjęć)

BAZA POZYCJI SEKSUALNYCH uwielbianych przez mężczyzn (dużo zdjęć)

SEKS Z NIM będzie ,,niezapomnianym doświadczeniem” jeśli zrobisz jedną z tych rzeczy….

SEKS Z NIM będzie ,,niezapomnianym doświadczeniem” jeśli zrobisz jedną z tych rzeczy….

Jak stać się dla niego NUMEREM JEDEN? Faceci wyliczają cechy ,,cudownej dziewczyny”!

Jak stać się dla niego NUMEREM JEDEN? Faceci wyliczają cechy ,,cudownej dziewczyny”!

14 erotycznych podpowiedzi, które uczynią cię SPECJALISTKĄ OD SEKSU! (w jego oczach)

14 erotycznych podpowiedzi, które uczynią cię SPECJALISTKĄ OD SEKSU! (w jego oczach)

Grill ogrodowy

Dlatego warto postarać się o odpowiednie przygotowanie produktów. Warzywa i chude mięso warto marynować w oliwie, by już po kilku minutach nie zrobiły się nieładne, wysuszone i niesmaczne. Zapewne składniki te będziemy chcieli nałożyć na patyczki do szaszłyków – warto odpowiednio wcześniej je przygotować – by się nie podpalały, wystarczy je przez kilka godzin moczyć w wodzie. 


A co z mięsem kładzionym w plastrach lub kawałkach? Pozwólmy mu spokojnie na początku poopiekać się – nie spieszmy się z przekładaniem na drugą stronę. Pory w mięsie muszą się zamknąć, by najlepszy smak nie wytopił się, ani nie wyszedł wraz z obecną w mięsie wodą. Dlatego – dla smaku mięsa – zarumienienie go z dwóch stron na początek jest tak niezwykle istotne. 


Co możemy robić przez cały rok, by skutecznie podnieść aromat mięsiwa? Przez cały rok zbierać skorupki od orzeszków laskowych. Dodane do żaru dadzą taki zapach… Spróbujcie!


A teraz prosimy o skupienie, bo rzecz to ważna i istotna: mięsa nie przekładamy widelcem. W ogóle go nie nakłuwamy – przez ślady po ostrym narzędziu z mięsa wycieknie nam to co najlepsze, a kawałki staną się suche i wiórowate.


Z ryb do grillowania zdecydowanie nadają się te drapieżne. By skóra nie zrobiła się zbyt sucha, warto nasmarować ją olejem i posypać ziołami (też nie za intensywnie, by się nam nie zwęgliły).


Bardzo popularną (i sprawdzoną – polecamy!!!) metodą jest owinięcie ryby w folię aluminiową. Wtedy do jej brzuszka pakujemy zioła, kawałki cytryny i… co tylko zechcemy (znamy smakoszy, którzy sandacza faszerowali kruszonym, suszonym boczkiem i pieczarkami). Przed konsumpcją wszystkie te frykasy usuwamy. Co jest istotne – na 2-3 minuty przed zakończeniem grillowania odchylamy folię aluminiową, by ryba mogła odparować. I na koniec wysłuchajcie jeszcze jednej, choć – przyznamy szczerze – nieco makabrycznej rady. Jak poznać, że ryba jest gotowa? Ano po tym, że oko zrobiło się białe jak śnieg…


Smacznego!