Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Fryzury gwiazd w wieku 50+

Fryzury gwiazd w wieku 50+

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

Gruszki w kremie waniliowym

Propozycja idealna dla amatorów deserów i nie tylko. Deser nie tylko zniewala swoim słodkim, niepowtarzalnym smakiem, ale także pozwala zaspokoić tzw. "mały głód".

Składniki:

  • 2 lub 3 gruszki

Krem:

  • 2 szklanki mleka,
  • 4 łyżki mąki,
  • 4 żółtka lub 2 jajka,
  • ok. pół szklanki cukru,
  • kilka kropli esencji waniliowej;

Przygotowanie:

 

Gruszki umyj, obierz i przetnij na pół. Usuń gniazda nasienne. Jeśli owoce są twarde (nie dają się kroić łyżką), włóż je na chwilę do wrzącego syropu (czyli niewielkiej ilości mocno osłodzonej wody), odcedź i ułóż w salaterce.
Mąkę rozprowadź w kubku niewielką ilością zimnego mleka, resztę mleka zagotuj i wlej do niego powoli (stale mieszając) zawartość kubka. Zagotuj. Żółtka (lub całe jajka) utrzyj z cukrem i wanilią, połącz z gorącym mlekiem i stale mieszając, potrzymaj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje. Zalej kremem gruszki.