Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

6 ubrań, które w te WAKACJE są już NIEMODNE!

6 ubrań, które w te WAKACJE są już NIEMODNE!

6 sygnałów, że wasz związek jest dojrzały!

6 sygnałów, że wasz związek jest dojrzały!

Trening dla kobiet w ciąży

Trening dla kobiet w ciąży

Domowy antyperspirant z 3 składników – zrób go sama

Domowy antyperspirant z 3 składników – zrób go sama

GWIAZDY 20 lat temu i teraz- zobacz, jak się zmieniły

GWIAZDY 20 lat temu i teraz- zobacz, jak się zmieniły

3 instrukcje KROK PO KROKU na wakacyjne fryzury

3 instrukcje KROK PO KROKU na wakacyjne fryzury

Wakacyjny MANICURE – 7 najlepszych propozycji

Wakacyjny MANICURE – 7 najlepszych propozycji

10 sygnałów, że jesteś dla niego za dobra…

10 sygnałów, że jesteś dla niego za dobra…

Lista 5 rzeczy, których NIE POWINNAŚ robić po 30-tce!

Lista 5 rzeczy, których NIE POWINNAŚ robić po 30-tce!

18 TEKSTÓW, dzięki którym FACET będzie DZIKO NAPALONY

18 TEKSTÓW, dzięki którym FACET będzie DZIKO NAPALONY

TOP 20 pozycji w łóżku WEDŁUG MĘŻCZYZN

TOP 20 pozycji w łóżku WEDŁUG MĘŻCZYZN

15-nasto minutowy trening ANTYCELLULITOWY

15-nasto minutowy trening ANTYCELLULITOWY

5 superMODELEK bez makijażu – zobacz, jak wyglądają

5 superMODELEK bez makijażu – zobacz, jak wyglądają

Cała prawda o fantazjach EROTYCZNYCH KOBIET

Cała prawda o fantazjach EROTYCZNYCH KOBIET

#FishnetTights – kabaretki najmodniejszym dodatkiem w 2017 roku

#FishnetTights – kabaretki najmodniejszym dodatkiem w 2017 roku

Oto lista damskich fryzur znienawidzonych przez mężczyzn 💇

Oto lista damskich fryzur znienawidzonych przez mężczyzn 💇

HIT wśród literatury kulinarnej: „Kuchnia toskańska” Piotra Adamczewskiego

Na sklepowe półki właśnie trafiła najnowsza książka Piotra Adamczewskiego – „Kuchnia toksańska”!

Kuchnia Toskańska

Kuchnia toskańska

Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy w Górnej Adydze, Piemoncie, Lombardii, Basilicacie, Kalabrii czy na Sycylii. Aby więc w pełni doświadczyć Italii, trzeba odbyć niejedną podróż. Będąca tematem tej książki Toskania to region szczególny – z jednej strony zupełnie odmienny, a zarazem klasycznie włoski. I jak podstawę literackiego języka włoskiego stanowi toskański, tak też sztuka kulinarna obszaru na styku Ligurii, Emilii-Romanii, Piemontu, Umbrii i Lazio tworzy niejako bazę dla całej włoskiej gastronomii.

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…

O autorze:

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (www.adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrownyMęskie gotowanieKrwawa historia smakówRok na stoleWędrówka po stołach Europy), który świat poznaje smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotuje od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji.