Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

5 kroków, które gwarantują udane ŻYCIE SEKSUALNE

5 kroków, które gwarantują udane ŻYCIE SEKSUALNE

Olejkowe serum do włosów – zrób je sama

Olejkowe serum do włosów – zrób je sama

Fryzura na plażę – 10 propozycji

Fryzura na plażę – 10 propozycji

Stylizacje na plażę – 8 zestawów

Stylizacje na plażę – 8 zestawów

Domowe serum na zniszczone pięty – zrób je sama!

Domowe serum na zniszczone pięty – zrób je sama!

9 pozycji do wykorzystania w PLENERZE

9 pozycji do wykorzystania w PLENERZE

Zapowiedzi książkowe – 4 mocne propozycje

Zapowiedzi książkowe – 4 mocne propozycje

Okulary korekcyjne – lookbook prosto z Instagrama

Okulary korekcyjne – lookbook prosto z Instagrama

5 sposobów, jak zamienić niewinny flirt w ZWIĄZEK!

5 sposobów, jak zamienić niewinny flirt w ZWIĄZEK!

6 rewelacyjnych fryzur, które optycznie ODMŁADZAJĄ!  █▬█ █ ▀█▀ 

6 rewelacyjnych fryzur, które optycznie ODMŁADZAJĄ! █▬█ █ ▀█▀ 

8 sytuacji, przez które mężczyzna będzie chciał od ciebie odejść! 💔

8 sytuacji, przez które mężczyzna będzie chciał od ciebie odejść! 💔

10 zdjęć, które przekonają Cię do zrobienia sobie tatuażu

10 zdjęć, które przekonają Cię do zrobienia sobie tatuażu

7 pomysłów na LETNIE FRYZURY

7 pomysłów na LETNIE FRYZURY

7 rzeczy, które ranią Twojego faceta, a Ty nie zdajesz sobie z tego sprawy

7 rzeczy, które ranią Twojego faceta, a Ty nie zdajesz sobie z tego sprawy

Jakich dziewczyn szukają faceci?

Jakich dziewczyn szukają faceci?

10-minutowy trening pośladków z Melanie Brown

10-minutowy trening pośladków z Melanie Brown

HIT wśród literatury kulinarnej: „Kuchnia toskańska” Piotra Adamczewskiego

Na sklepowe półki właśnie trafiła najnowsza książka Piotra Adamczewskiego – „Kuchnia toksańska”!

Kuchnia Toskańska

Kuchnia toskańska

Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy w Górnej Adydze, Piemoncie, Lombardii, Basilicacie, Kalabrii czy na Sycylii. Aby więc w pełni doświadczyć Italii, trzeba odbyć niejedną podróż. Będąca tematem tej książki Toskania to region szczególny – z jednej strony zupełnie odmienny, a zarazem klasycznie włoski. I jak podstawę literackiego języka włoskiego stanowi toskański, tak też sztuka kulinarna obszaru na styku Ligurii, Emilii-Romanii, Piemontu, Umbrii i Lazio tworzy niejako bazę dla całej włoskiej gastronomii.

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…

O autorze:

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (www.adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrownyMęskie gotowanieKrwawa historia smakówRok na stoleWędrówka po stołach Europy), który świat poznaje smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotuje od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji.