Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

12 zabawnych pomysłów na randki, które ZASKOCZĄ TWOJEGO FACETA!

12 zabawnych pomysłów na randki, które ZASKOCZĄ TWOJEGO FACETA!

20 SMS-ów, które pragnie dostać KAŻDY FACET! Gotowe teksty!

20 SMS-ów, które pragnie dostać KAŻDY FACET! Gotowe teksty!

10 facetów o tym, dlaczego uwielbiają ZDRADZAĆ swoje dziewczyny!

10 facetów o tym, dlaczego uwielbiają ZDRADZAĆ swoje dziewczyny!

Faceci uwielbiają gdy kobieta odgrywa te role w ŁÓŻKU….(pomysły+instrukcje)

Faceci uwielbiają gdy kobieta odgrywa te role w ŁÓŻKU….(pomysły+instrukcje)

20 pomysłów na TATUAŻ, który jest dyskretny, ale pięknie wygląda!

20 pomysłów na TATUAŻ, który jest dyskretny, ale pięknie wygląda!

10 filmów na dzisiejszy wieczór!

10 filmów na dzisiejszy wieczór!

12 bardzo ważnych pytań, które każdy powinien zadać swojemu partnerowi!

12 bardzo ważnych pytań, które każdy powinien zadać swojemu partnerowi!

12 facetów wyjawia najbardziej krępującą rzecz, jaką zrobili przed rodzicami swojej DZIEWCZYNY!

12 facetów wyjawia najbardziej krępującą rzecz, jaką zrobili przed rodzicami swojej DZIEWCZYNY!

HOT TREND: 10 strojów, które podnoszą temperaturę w SYPIALNI!

HOT TREND: 10 strojów, które podnoszą temperaturę w SYPIALNI!

FACECI WYLICZAJĄ: 8 prostych sposobów na opanowanie sztuki 69 (seksu oralnego)

FACECI WYLICZAJĄ: 8 prostych sposobów na opanowanie sztuki 69 (seksu oralnego)

FACECI TYPUJĄ: W tych kolorach każda kobieta KUSI I PRZYCIĄGA UWAGĘ!

FACECI TYPUJĄ: W tych kolorach każda kobieta KUSI I PRZYCIĄGA UWAGĘ!

14 ważnych zasad dotyczących związków, których każda para powinna przestrzegać!

14 ważnych zasad dotyczących związków, których każda para powinna przestrzegać!

12 facetów o tym, dlaczego uwielbiają KOCHAĆ SIĘ z puszystymi kobietami!

12 facetów o tym, dlaczego uwielbiają KOCHAĆ SIĘ z puszystymi kobietami!

15 łatwych pozycji seksualnych z Kamasutry, które każda para wypróbować!

15 łatwych pozycji seksualnych z Kamasutry, które każda para wypróbować!

10 MĘŻCZYZN dzieli się swoimi opowieściami o przerażających PARTNERKACH!

10 MĘŻCZYZN dzieli się swoimi opowieściami o przerażających PARTNERKACH!

Absolutnie wszystko, co musisz wiedzieć o ORGAZMIE ANALNYM!

Absolutnie wszystko, co musisz wiedzieć o ORGAZMIE ANALNYM!

HIT wśród literatury kulinarnej: „Kuchnia toskańska” Piotra Adamczewskiego

Na sklepowe półki właśnie trafiła najnowsza książka Piotra Adamczewskiego – „Kuchnia toksańska”!

Kuchnia Toskańska

Kuchnia toskańska

Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy w Górnej Adydze, Piemoncie, Lombardii, Basilicacie, Kalabrii czy na Sycylii. Aby więc w pełni doświadczyć Italii, trzeba odbyć niejedną podróż. Będąca tematem tej książki Toskania to region szczególny – z jednej strony zupełnie odmienny, a zarazem klasycznie włoski. I jak podstawę literackiego języka włoskiego stanowi toskański, tak też sztuka kulinarna obszaru na styku Ligurii, Emilii-Romanii, Piemontu, Umbrii i Lazio tworzy niejako bazę dla całej włoskiej gastronomii.

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…

O autorze:

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (www.adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrownyMęskie gotowanieKrwawa historia smakówRok na stoleWędrówka po stołach Europy), który świat poznaje smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotuje od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji.