Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Fryzury gwiazd w wieku 50+

Fryzury gwiazd w wieku 50+

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

13 ZNAKÓW, że ten facet kocha na zabój

13 ZNAKÓW, że ten facet kocha na zabój

S Z O K !!! Dramatyczne zdjęcia pokazują, jak operacje plastyczne zmieniły te gwiazdy

S Z O K !!! Dramatyczne zdjęcia pokazują, jak operacje plastyczne zmieniły te gwiazdy

Serum do ust na zimę – usuwa popękania i suchość

Serum do ust na zimę – usuwa popękania i suchość

ŚLIWKA – kolor sezonu JESIEŃ-ZIMA 2017/2018

ŚLIWKA – kolor sezonu JESIEŃ-ZIMA 2017/2018

Jajka na półtwardo w sosie szczawiowym

Propzycja dla osób lubiących w potrawach kwaskową nutkę jaką nadaje szczaw. Roślina ta odpowiednio przyrządzona idealnie pasuje do jajek.

Składniki:

  • 8 jajek
  • 100 g szczawiu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 200 ml bulionu
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • cukier

Przygotowanie:

Jajka włożyć do osolonej wody i gotować 5 minut od chwili, gdy woda zawrze. Przygotować sos: szczaw umyć, osączyć, posiekać i udusić z 1 łyżką masła. Pozostałe masło stopić na patelni dodać mąkę, wymieszać. Wlać bulion i śmietanę, dodać szczaw, doprawić solą i cukrem i zagotować. Sos wylać na półmisek. Jaka obrać, opłukać, osuszyć i przekroić. Połówki jajek układać na półmisku, na sosie.