Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Oto najłatwiejszy sposób na idealną kreskę eyelinerem

Oto najłatwiejszy sposób na idealną kreskę eyelinerem

Kosmetyki DIY: lawendowy tonik do twarzy

Kosmetyki DIY: lawendowy tonik do twarzy

20 znaków, że on chciałby być z tobą W ZWIĄZKU (ale nie wie, jak ci o tym powiedzieć)

20 znaków, że on chciałby być z tobą W ZWIĄZKU (ale nie wie, jak ci o tym powiedzieć)

5 typów kobiet, których nie szanują faceci

5 typów kobiet, których nie szanują faceci

Książki godne polecenia – TOP 5 tytułów

Książki godne polecenia – TOP 5 tytułów

5 typów kobiet, które mają największe szanse na MAŁŻEŃSTWO! Każdy facet chce mieć taką żonę…

5 typów kobiet, które mają największe szanse na MAŁŻEŃSTWO! Każdy facet chce mieć taką żonę…

10 sposobów, by Twój BYŁY zakochał się w Tobie ponownie!

10 sposobów, by Twój BYŁY zakochał się w Tobie ponownie!

10 dziwnych rzeczy, które faceci uwielbiają w kobietach. Wiedziałaś o tym?

10 dziwnych rzeczy, które faceci uwielbiają w kobietach. Wiedziałaś o tym?

Przegląd klasycznych płaszczy na jesień-zima 2017/2018

Przegląd klasycznych płaszczy na jesień-zima 2017/2018

10 makijaży, które obrzydzają FACETÓW

10 makijaży, które obrzydzają FACETÓW

9 miejsc na MĘSKIM ciele, których lepiej nie DOTYKAJCIE!

9 miejsc na MĘSKIM ciele, których lepiej nie DOTYKAJCIE!

5 rodzajów PIESZCZOT, o których marzy każdy mężczyzna

5 rodzajów PIESZCZOT, o których marzy każdy mężczyzna

5 zachowań, które zniechęcają Twojego faceta do SEKSU z tobą

5 zachowań, które zniechęcają Twojego faceta do SEKSU z tobą

OKIEM FACETÓW: 10 gestów, które ich najbardziej rozpalają

OKIEM FACETÓW: 10 gestów, które ich najbardziej rozpalają

Kapuśniak

Głównym składnikiem kapuśniaku są: poszatkowana kapusta głowiasta, kapusta kiszona, warzywa oraz mięsa takie jak m.in. boczek, żeberka, czy kiełbasa. Zupa znana jest zarówno w kuchni polskiej, jak i słowackiej oraz ukraińskiej. W artykule przepis na tę potrawę z dodatkiem: kapusty kiszonej, żeberek wędzonych, mięsa drobiowego, boczku, kiełbasy, cebuli, marchwi, ziemniaków i przypraw.

Składniki:

  • porcja rosołowa
  • żeberka wędzone
  • kapusta kwaszona
  • boczek, kiełbasa, podgardle wędzone – do wyboru
  • cebula
  • marchew
  • liście laurowe
  • sól, pieprz, papryka tarta, nać pietruszki, cukier
  • ziemniaki


Przygotowanie:

  1. Na wstępie zaznaczę, że ilość poszczególnych składników zależy od Was!!
  2. Z porcji rosołowej ugotować wywar. Następnie umyć żeberka i dodać do wywaru. Gotować ok. 15 minut.
  3. Sprawdzić kwaśność kapusty. Jeżeli jest zbyt kwaśna to około połowy przepłukać wodą. Dodać do gotowanego mięsa.
  4. Gdy mięso zaczyna mięknąć dodać marchew utartą na grubo, liście laurowe, trochę pieprzu i soli (nie za dużo soli gdyż to spowoduje, że kapusta będzie się dłużej gotować).
  5. Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do garnka. Cebulę wraz z boczkiem/kiełbasą/podgardlem pokrojone w kostkę podsmażyć dodając do zupy.
  6. Gdy żeberka będą wystarczająco miękkie, wyjąc z zupy, pokroić i ponownie wrzucić do garnka.
  7. Przyprawić papryką i dodać trochę cukru.Wedle uznania można zupę zaprawić mąką i dodać czosnek.
  8. Gdy wszystkie składniki będą już miękkie dodać nać pietruszki.

Życzę smacznego!!

Polecam także inne moje przepisy na: http://greggotuje.blogspot.com/