Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Kapuśniak

Głównym składnikiem kapuśniaku są: poszatkowana kapusta głowiasta, kapusta kiszona, warzywa oraz mięsa takie jak m.in. boczek, żeberka, czy kiełbasa. Zupa znana jest zarówno w kuchni polskiej, jak i słowackiej oraz ukraińskiej. W artykule przepis na tę potrawę z dodatkiem: kapusty kiszonej, żeberek wędzonych, mięsa drobiowego, boczku, kiełbasy, cebuli, marchwi, ziemniaków i przypraw.

Składniki:

  • porcja rosołowa
  • żeberka wędzone
  • kapusta kwaszona
  • boczek, kiełbasa, podgardle wędzone – do wyboru
  • cebula
  • marchew
  • liście laurowe
  • sól, pieprz, papryka tarta, nać pietruszki, cukier
  • ziemniaki


Przygotowanie:

  1. Na wstępie zaznaczę, że ilość poszczególnych składników zależy od Was!!
  2. Z porcji rosołowej ugotować wywar. Następnie umyć żeberka i dodać do wywaru. Gotować ok. 15 minut.
  3. Sprawdzić kwaśność kapusty. Jeżeli jest zbyt kwaśna to około połowy przepłukać wodą. Dodać do gotowanego mięsa.
  4. Gdy mięso zaczyna mięknąć dodać marchew utartą na grubo, liście laurowe, trochę pieprzu i soli (nie za dużo soli gdyż to spowoduje, że kapusta będzie się dłużej gotować).
  5. Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do garnka. Cebulę wraz z boczkiem/kiełbasą/podgardlem pokrojone w kostkę podsmażyć dodając do zupy.
  6. Gdy żeberka będą wystarczająco miękkie, wyjąc z zupy, pokroić i ponownie wrzucić do garnka.
  7. Przyprawić papryką i dodać trochę cukru.Wedle uznania można zupę zaprawić mąką i dodać czosnek.
  8. Gdy wszystkie składniki będą już miękkie dodać nać pietruszki.

Życzę smacznego!!

Polecam także inne moje przepisy na: http://greggotuje.blogspot.com/