Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

korzenne ciasteczka

Przepis na wyśmienite ciasteczka piernikowe z melasą idealne dla naszych małych pociech.

Składniki:

  • 120 g niesolonego masła lub margaryny o temperaturze pokojowej
  • ½ szklanki cukru
  • 1 duże jajko
  • ½ szklanki czarnej melasy
  • 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
  • ¼ szklanki startego świeżego imbiru
  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¼ łyżeczki mielonych goździków

Przygotowanie:

Utrzeć masło z cukrem na gładką masę, wmieszać jajko i ekstrakt wanilii. Dodać imbir i melasę i dobrze wymieszać. Wsypać mąkę, sodę i przyprawy i wszystko razem dobrze wymieszać. Podzielić masę na dwie części, uformować w krążki, owinąć folią i chłodzić w lodówce przez przynajmniej 1 godzinę. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190°C. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować porcje ciasta na grubość ok. 3 – 5 mm. Wykrawać dowolne kształty i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 6 – 8 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.