Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

WYBÓR REDAKCJI: top 5 animowanych bajek dla dzieci

11 pięknych tatuaży dla PAR

11 pięknych tatuaży dla PAR

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

16 pozycji, idealnych na szybką przygodę w ŁAZIENCE

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

10 znaków, że Twój najlepszy kolega chce CZEGOŚ WIĘCEJ

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

8 typów mężczyzn, z którymi nie stworzysz SZCZĘŚLIWEGO ZWIĄZKU

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Nowy trend na Instagramie – zdjęcie bez oraz z makijażem

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Jak odpowiednio dobrać biustonosz?

Oto najłatwiejszy sposób na idealną kreskę eyelinerem

Oto najłatwiejszy sposób na idealną kreskę eyelinerem

Kosmetyki DIY: lawendowy tonik do twarzy

Kosmetyki DIY: lawendowy tonik do twarzy

20 znaków, że on chciałby być z tobą W ZWIĄZKU (ale nie wie, jak ci o tym powiedzieć)

20 znaków, że on chciałby być z tobą W ZWIĄZKU (ale nie wie, jak ci o tym powiedzieć)

5 typów kobiet, których nie szanują faceci

5 typów kobiet, których nie szanują faceci

Książki godne polecenia – TOP 5 tytułów

Książki godne polecenia – TOP 5 tytułów

5 typów kobiet, które mają największe szanse na MAŁŻEŃSTWO! Każdy facet chce mieć taką żonę…

5 typów kobiet, które mają największe szanse na MAŁŻEŃSTWO! Każdy facet chce mieć taką żonę…

10 sposobów, by Twój BYŁY zakochał się w Tobie ponownie!

10 sposobów, by Twój BYŁY zakochał się w Tobie ponownie!

10 dziwnych rzeczy, które faceci uwielbiają w kobietach. Wiedziałaś o tym?

10 dziwnych rzeczy, które faceci uwielbiają w kobietach. Wiedziałaś o tym?

Przegląd klasycznych płaszczy na jesień-zima 2017/2018

Przegląd klasycznych płaszczy na jesień-zima 2017/2018

Kremowa zupa szparagowa

Szparagi cienko obrać, odciąć zdrewniałe końcówki (wyrzucić) oraz czubki (ok. 2 cm), które odłożyć. Szparagi gotować w niewielkiej ilości osolonej wody z odrobiną cukru do miękkości ok. 15 minut. Następnie odsączyć, zachowując wywar. Ugotowane szparagi przetrzeć przez gęste sito. Do wywaru pozostałego z gotowania szparagów dodać kostkę bulionową oraz przetarte warzywa. Dokładnie wymieszać, nieco wystudzić. Zółtko dokładnie wymieszać ze śmietaną, dodać nieco soli i wlać do zupy. Doprawić solą i pieprzem oraz gałką, wrzucić do zupy czubki szparagów i wszystko razem podgrzewać na niewielkim ogniu, uważając, aby nie zaczęła się gotować ok. 5 – 7 minut. Podawać posypaną koperkiem z grzankami.