Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Fryzury gwiazd w wieku 50+

Fryzury gwiazd w wieku 50+

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

Kurki zapiekane z ryżem

Kurki są uważane na jedne z najsmaczniejszych owoców polskiego lasu. Ponadto jak wiadomo ryż jest bardzo zdrowy i pożywny. Idealny pomysł na romantyczną kolacje przygotowywaną np. na rocznicę ślubu itp.

Składniki:

  • 600 g kurek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 400 g ugotowanego ryżu
  • 250 ml śmietany
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

Kurki dokładnie opłukać, przebrać, odciąć zapiaszczone końce trzonków i ewentualnie oskrobać trzonki. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na 1 łyżce masła, dodać kurki i smażyć 10 minut. Do grzybów wlać 100 ml wody i dusić 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Tartą bułkę przesmażyć na maśle, wlać śmietanę, zagotować, zdjąć z ognia, doprawić sos i wymieszać z żółtkami. Grzyby wymieszać z ryżem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i piec 25 minut w temperaturze 180 st.C.