Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Łosoś nadziewany owocami morza

Łosoś nadziewany owocami morza doskonale nadaje się na przyjęcie ze znajomymi.

Składniki:

ŁOSOŚ NADZIEWANY Z OWOCAMI MORZA:

  • 2 filety z łososia (po ok. 120-130 dag)
  • 30 dag kalmarów i krewetek (albo mrożona mieszanka owoców morza)
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • kilka różyczek kalafiora, garść zielonej fasolki, kilka plastrów marchewki

SOS BOROWIKOWY:

  • pół kg grzybów (najlepiej borowików
  • 2 szklanki rosołu
  • 1 łyżka śmietanki
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
  • kilka kropel sosu sojowego

PRZYGOTOWANIE:

Filety z łososia rozkrajamy, tak by powstały kieszenie i napełniamy wcześniej podsmażonym owocami morza, które doprawiamy solą i pieprzem. Łososia skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy w rękawie do pieczenia na ok. 30 min. W tym czasie przygotowujemy sos borowikowy oraz gotujemy dziki ryż.
Grzyby na sos podsmażamy, następnie dolewamy bulion i dusimy pod przykryciem przez 20 min. Mąkę mieszamy z wodą i cienkim strumieniem wlewamy do grzybów z bulionem, tak by sos się zagęścił i dusimy jeszcze przez chwilę. Na talerzu układamy łososia, dziki ryż i polewamy sosem borowikowym. Podajemy ze blanszowanymi warzywami.