Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Fryzury gwiazd w wieku 50+

Fryzury gwiazd w wieku 50+

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

Majówka z grillem

To już drugi nasz odcinek poświęcony urokom grillowania. Ubiegłoroczny znajdziecie TUTAJ.
W tym roku postanowiliśmy zaproponować kilka nowych potraw. Tradycją (pominąwszy karkóweczki i kiełbaski) jest przyrządzanie ziemniaków. Podstawową wersję – ciepłe kartofelki z żaru ogniskowego jadł już chyba każdy. Wykorzystując grill przygotować możemy tradycyjne danie wielkopolskie PIECZONE ZIEMNIAKI Z GZIKIEM, czyli mocno doprawionym twarogiem. Dla miłośników zapieczonych kolorowych warzyw polecić możemy BAKŁAŻAN FASZEROWANY oraz POMIDORY FASZEROWANE FETĄ. Po przyrządzeniu tych pyszności na pewno porzucimy precz myśl, ze grill to dania proste, by nie powiedzieć siermiężne.
Dowodem na to jest też król górskich potoków, tu przyrządzany ze składnikami dawniej Góralom  raczej niedostępnymi. PSTRĄG Z NADZIENIEM Z RYŻU I RODZYNEK to kulinarna orgia prosto z grilla. Polecamy!!!
Do wszystkich ciepłych potraw idealnym dodatkiem będzie aromatyczne MASŁO CYTRYNOWO – PIETRUSZKOWE.
Na świeżym powietrzu polecamy przyrządzenie sałatek. Idealnie do ciepłych potraw nadawać się będą SAŁATKA Z KIEŁKAMI SŁONECZNIKA oraz SAŁATKA Z FETĄ.

Z chęcią przetestujemy i zamieścimy na stronie także Wasze potrawy.