Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

10 rodzajów POCAŁUNKÓW, o których marzy każdy FACET

10 rodzajów POCAŁUNKÓW, o których marzy każdy FACET

12 GORĄCYCH gif-ów, które podniecą każdego FACETA

12 GORĄCYCH gif-ów, które podniecą każdego FACETA

TOP 15 pozycji do seksu ORALNEGO

TOP 15 pozycji do seksu ORALNEGO

10 pięknych makijaży, które w tym roku znalazłyśmy na Pinterest

10 pięknych makijaży, które w tym roku znalazłyśmy na Pinterest

12 zdań, które wypowie tylko ZAKOCHANY FACET

12 zdań, które wypowie tylko ZAKOCHANY FACET

RANKING POZYCJI w łóżku według facetów

RANKING POZYCJI w łóżku według facetów

9 SKRYTYCH pragnień facetów w łóżku

9 SKRYTYCH pragnień facetów w łóżku

Dekoracje świąteczne, które zrobisz w mniej niż 30 minut

Dekoracje świąteczne, które zrobisz w mniej niż 30 minut

11 podniecających zdań, które działają na facetów bardziej niż COKOLWIEK INNEGO

11 podniecających zdań, które działają na facetów bardziej niż COKOLWIEK INNEGO

FACECI MÓWIĄ: 10 momentów, kiedy kobiety robią z siebie POŚMIEWISKO

FACECI MÓWIĄ: 10 momentów, kiedy kobiety robią z siebie POŚMIEWISKO

15 KŁAMSTW facetów, na które bardzo często NABIERAMY SIĘ

15 KŁAMSTW facetów, na które bardzo często NABIERAMY SIĘ

8 rzeczy, które naszym zdaniem podobają się facetom, ale jest ZUPEŁNIE INACZEJ

8 rzeczy, które naszym zdaniem podobają się facetom, ale jest ZUPEŁNIE INACZEJ

5 sobowtórów gwiazd, których nie da się odróżnić

5 sobowtórów gwiazd, których nie da się odróżnić

6 filmów ŚWIĄTECZNYCH, których prawdopodobnie nie znasz

6 filmów ŚWIĄTECZNYCH, których prawdopodobnie nie znasz

+10 ŚWIĄTECZNYCH gifów

+10 ŚWIĄTECZNYCH gifów

10 seks pozycji – najlepsze podczas okresu

10 seks pozycji – najlepsze podczas okresu

Makaron

Wiele osób gotuje makaron kupny włoski w formie gwiazdek lub kółek do rosołu; wygląda to dość elegancko, jednak najsmaczniejszy makaron w rosole jest domowy. Wziąść kwaterkę najpiękniejszej mąki pszennej, zagnieść samemi jajami tyle, ile mąka w sobie jaj przyjmie, stosownie do suchości mąki i wielkości jaj, mniej więcej dwa jaja powinno być dosyć. Tak zagniecione jak najtwardziej ciasto, rozwałkować o ile się tylko da najcieniej, przy wałkowaniu strzegąc się przesypania mąką. Rozwałkowane ciasto zostawić z pół godziny, niech przeschnie na stolnicy, potem nożem pokrajać w paski dość szerokie np. na trzy palce, położyć trzy takie razem, jeden na drugim, zwinąć razem, jak najcieniej pokrajać, i tak dalej postępować z całem rozwałkowanym ciastem. Pokrajane roztrząsnąć palcami po całej stolnicy, niech przeschnie. Na kwadrans przed wydaniem obiadu, odlać trochę rosołu z garnka w rondelek, zagotować; wrzucić makaron: jak spłynie na wierzch, to ugotowany wlać w wazę razem z rosołem i resztę rosołu dolać. Można także gotować makaron w wodzie osobno, wtedy należy makaron wylać na durszlak, wodę odcedzić, sam makaron włożyć w wazę i rozebrać rosołem.
Daleko smaczniejszy jest gotowany na rosole, oszczędniej gotować zaś na wodzie, bo nie ginie nic rosołu. Porcja makaronu na 5 lub 6 osób.