Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

TOP 5 recenzji kosmetyków NaObcasach.pl

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 gwiazd, które uzyskały idealną sylwetkę

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

7 porażek modowych, które wszyscy popełniamy

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

Kilka inspiracji na fryzurę + czapkę

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

5 ciekawych filmów, do obejrzenia z PRZYJACIÓŁKAMI

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

Inspiracje na aranżację Twojej sypialni 

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

7 pomysłów, jak zmienić kolor włosów TEJ JESIENI!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Oto 6 typów kobiet, od których każdy facet UCIEKA!

Muzyczna playlista na JESIEŃ

Muzyczna playlista na JESIEŃ

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

6 sytuacji, które zniechęcają faceta do seksu NATYCHMIAST

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

7 nawyków, które zbliżą was do siebie!!!

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

8 inspiracji na jesienną stylizację – POMYSŁY Z INSTAGRAMA

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

20 skutecznych sposobów na rozkochanie w sobie KAŻDEGO MĘŻCZYZNY!

5 nowości książkowych dla DZIECI

5 nowości książkowych dla DZIECI

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

6 rzeczy, których nie wybaczy ŻADEN mężczyzna

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Na te rzeczy nie zwraca uwagi ŹADEN zakochany FACET!

Makrela z rusztu o smaku ziołowym

Przepis na makrelę z rusztu o smaku ziołowym znakomicie smakuje z sałatką warzywną np. z ziemniaków i pomidorów w ziołowej zalewie.

Składniki:

  • 4 sprawione makrele (po 35 dkg)
  • 3 średnie cytryny
  • świeży tymianek i majeranek ( lub po 1 łyżce ziół suszonych)
  • 12 listków laurowych
  • sól
  • pieprz
  • natka do dekoracji

Przygotowanie:

 Makrele opłukujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy od zewnątrz i od środka solą i pieprzem. Cytryny sparzamy wrzątkiem. Kilka grubszych plastrów odcinamy do dekoracji, resztę kroimy w cienkie plasterki. Opłukujemy i osuszamy świeże zioła. Kilka gałązek odkładamy do dekoracji, resztę drobniutko siekamy. Napełniamy makrele posiekanymi ziołami (lub oczywiście suszonymi), listkami laurowymi oraz plasterkami cytryny. Układamy makrele na ruszcie grilla lub piekarnika i pieczemy po 5-10 minut z każdej strony w temp. ok . 225 stopni C. Upieczone makrele wykładamy na półmisek, dekorujemy i podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.