Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

U W A Ż A J – te 12 rzeczy odejmuje ATRAKCYJNOŚCI każdej z nas……..

U W A Ż A J – te 12 rzeczy odejmuje ATRAKCYJNOŚCI każdej z nas……..

WALENTYNKOWA lista pozycji seksualnych – aż 20 propozycji!

WALENTYNKOWA lista pozycji seksualnych – aż 20 propozycji!

INTERNAUCI stworzyli listę najpiękniejszych kobiet na świecie – zobacz TOP 20

INTERNAUCI stworzyli listę najpiękniejszych kobiet na świecie – zobacz TOP 20

10 SEKSOWNYCH pomysłów na tatuaż

10 SEKSOWNYCH pomysłów na tatuaż

8 rzeczy, które USZCZĘŚLIWIĄ twojego faceta!

8 rzeczy, które USZCZĘŚLIWIĄ twojego faceta!

8 małych rzeczy, które NIESAMOWICIE kręcą facetów

8 małych rzeczy, które NIESAMOWICIE kręcą facetów

11 znaków, że FACET chce Cię zaciągnąć do łóżka, a potem ZOSTAWIĆ

11 znaków, że FACET chce Cię zaciągnąć do łóżka, a potem ZOSTAWIĆ

10 rzeczy, które powiedzą ci wszystko o facecie, z którym się spotykasz

10 rzeczy, które powiedzą ci wszystko o facecie, z którym się spotykasz

13 rzeczy, które robi tylko CHŁOPAK, któremu się podobasz!!!

13 rzeczy, które robi tylko CHŁOPAK, któremu się podobasz!!!

6 dyskretnych sposobów, by facet który ci się podoba SIĘ W TOBIE ZAKOCHAŁ

6 dyskretnych sposobów, by facet który ci się podoba SIĘ W TOBIE ZAKOCHAŁ

6 sygnałów, że prawdopodobnie twój chłopak zostanie twoim mężem

6 sygnałów, że prawdopodobnie twój chłopak zostanie twoim mężem

9 KOBIET, które mają małe szanse na PRAWDZIWĄ MIŁOŚĆ

9 KOBIET, które mają małe szanse na PRAWDZIWĄ MIŁOŚĆ

12 gwiazd, które jeszcze niedawno były SEKS BOMBAMI, a teraz wyglądają okropnie

12 gwiazd, które jeszcze niedawno były SEKS BOMBAMI, a teraz wyglądają okropnie

12 pozycji seksualnych, które powinna znać każda GORĄCA KOCHANKA!

12 pozycji seksualnych, które powinna znać każda GORĄCA KOCHANKA!

5 kompromitujących rzeczy, które ośmieszą cię przed każdym mężczyzną

5 kompromitujących rzeczy, które ośmieszą cię przed każdym mężczyzną

UWAGA! 6 sygnałów, że twój facet kocha nadal swoją byłą

UWAGA! 6 sygnałów, że twój facet kocha nadal swoją byłą

MÓJ PRZEPIS NA DANIE ORIENTALNE

Przepis na kimchi, czyli kiszoną kapustę pekińską– tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Istnieje wiele przepisów na to danie. Oto mój J

SKŁADNIKI:

1 kapusta pekińska (średniej wielkości)
2 litry wody
1/2 szklanki soli morskiej
100-200 g białej rzodkwi pokrojonej w cienkie słupki (opcjonalnie mogą być czerwone rzodkiewki- ja zazwyczaj ich używam, ponieważ często mam problem z kupieniem białej rzodkwi)
1 marchewka                                                                                                                                                                                            2 dymki ze szczypiorem                                                                                                                                                                           1 mały por

SOS:
1/4 jabłka (bez skóry i gniazda nasiennego)
1/4 gruszki (bez skóry i gniazda nasiennego)
1 szalotka
3 łyżeczki chili w płatkach- niestety też nigdzie nie udało mi się kupić, więc dołożyłam suszone mini papryczki chili i paprykę chili w proszku J                                                                                                                                                  1/2 łyżeczki cukru

2 ząbki czosnku
kawałek (3-4 cm) świeżego imbiru, posiekanego
2 łyżki sosu rybnego

Przygotowanie:

Kapustę kroimy na ćwiartki a następnie w dużą kostkę. W dwóch litrach zimnej wody rozpuszczamy sól i zalewamy tą mieszanką kapustę. Odstawiamy na 4 godziny (ja odstawiam na całą noc). Następnie płuczemy na sitku, osuszamy

IMG_0769

Dymki kroimy w słupki, szczypior siekamy. Marchewkę kroimy w słupki cieniutkie lub ścieramy na tarce. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Pora kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy razem. 

IMG_0760

 

IMG_0762

IMG_0767

Szalotkę, czosnek, imbir, pokrojone jabłko i gruszkę miksujemy z sosem rybnym i cukrem na gęsty sos. Następnie sos dokładnie mieszamy z chili. 

IMG_0771

 

 

IMG_0772

 

W misce mieszamy kapustę z resztą warzyw. Dodajemy sos i mieszamy rękoma (koniecznie w rękawiczkach J) lub drewnianą łyżką starając się dokładnie pokryć kapustę sosem.

 

.IMG_0776

 

Wkładamy kapustę do szczelnego słoika. Każdą partię dokładnie dociskamy drewnianą łyżką, żeby puściła sok. Następnie słoik zakręcamy i trzymamy 2 dni w temperaturze pokojowej, po czym wstawiamy na co najmniej 7 dni do lodówki. Można jeść już po kilku dniach (moje domowe łasuchy na pewno skonsumują ją po 2 dniach w lodówce :D)

IMG_0777

 

 IMG_0778

 Smacznego!