Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

20 myśli, które miewa KAŻDY FACET – musisz je znać

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

6 celebrytek, które są dumne ze swoich niedoskonałości

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

INSTAGRAM: przegląd najciekawszych makijaży

TOP 5 dziewczyńskich seriali

TOP 5 dziewczyńskich seriali

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

MANICURE na jesień – 7 inspiracji

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

10 pozycji do przetestowania na KANAPIE

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

9 PEWNYCH sposobów, aby zdobyć wymarzonego FACETA

TOP 3 książki dla rodziców

TOP 3 książki dla rodziców

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Second hand – mocny trend JESIENI 2017

Fryzury gwiazd w wieku 50+

Fryzury gwiazd w wieku 50+

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

3 godziny relaksującej muzyki – idealnej po ciężkim dniu

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

Przepis na maseczkę z białej glinki – idealna dla cery suchej i wrażliwej

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

6 księżniczek Disney’a w SEKSOWNEJ ODSŁONIE

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

11 PRAWDZIWYCH znaków, że facet naprawdę cię POLUBIŁ

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

10 kobiecych ubrań, które FACECI chcą częściej widzieć w łóżku

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

H O T – 5 pozycji dla kobiet z długimi włosami

Mozaika szynkowo-ananasowa

Propozycja idealna dla miłośników dań posiadających w sobie lekką nutkę słodyczy. Idealne na romantyczną kolacje we dwoje.

Składniki:

  • 300 g szynki,
  • 1 ananas,
  • 30 g słodkiej papryki,
  • 20 g szczypiorku,
  • 20 g kaparów,
  • 0.5 l rosołu drobiowego,
  • 10 ml białego rumu,
  • 1 cytryna,
  • 100 g żelatyny,
  • sól,
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Podgrzać rosół. Dolać rum i wsypać przyprawy. Rozpuszczoną w wodzie żelatynę dolać do rosołu. Ostudzić. Pokroić szynkę i ananasa. Skropić je sokiem z cytryny. Pokroić paprykę i szczypiorek, dodać do szynki i ananasa. Dodać kapary. Połowę ostudzonej żelatyny wlać do kwadratowej lub prostokątnej miski. Wstawić do lodówki aby stężała. Rozmieścić na niej pokrojoną szynkę, warzywa i owoce. Zalać pozostałą częścią żelatyny. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje podawać wyjętą z miseczki.