Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecane

15 KŁAMSTW facetów, na które bardzo często NABIERAMY SIĘ

15 KŁAMSTW facetów, na które bardzo często NABIERAMY SIĘ

8 rzeczy, które naszym zdaniem podobają się facetom, ale jest ZUPEŁNIE INACZEJ

8 rzeczy, które naszym zdaniem podobają się facetom, ale jest ZUPEŁNIE INACZEJ

5 sobowtórów gwiazd, których nie da się odróżnić

5 sobowtórów gwiazd, których nie da się odróżnić

6 filmów ŚWIĄTECZNYCH, których prawdopodobnie nie znasz

6 filmów ŚWIĄTECZNYCH, których prawdopodobnie nie znasz

+10 ŚWIĄTECZNYCH gifów

+10 ŚWIĄTECZNYCH gifów

10 seks pozycji – najlepsze podczas okresu

10 seks pozycji – najlepsze podczas okresu

Seks podczas okresu? 7 rzeczy, które musisz wiedzieć

Seks podczas okresu? 7 rzeczy, które musisz wiedzieć

TOP 20 pozycji, których FACECI najczęściej szukają w INTERNECIE

TOP 20 pozycji, których FACECI najczęściej szukają w INTERNECIE

12 sukienek nie tylko na Święta – przegląd sieciówek

12 sukienek nie tylko na Święta – przegląd sieciówek

10 pozycji seksualnych – idealnych dla LENIWEJ kochanki

10 pozycji seksualnych – idealnych dla LENIWEJ kochanki

CZY wpadłaś mu w oko? 12 znaków, że TAK ! ! !

CZY wpadłaś mu w oko? 12 znaków, że TAK ! ! !

10 KOMPLEMENTÓW, które chce usłyszeć KAŻDY FACET

10 KOMPLEMENTÓW, które chce usłyszeć KAŻDY FACET

10 kobiecych SZTUCZEK podczas seksu, których FACET nigdy nie zapomni

10 kobiecych SZTUCZEK podczas seksu, których FACET nigdy nie zapomni

15 RZECZY, na które FACET zwraca uwagę, gdy widzi Cię pierwszy raz

15 RZECZY, na które FACET zwraca uwagę, gdy widzi Cię pierwszy raz

Pizza na grubym czy na cienkim spodzie? Sprawdź przepisy na oba warianty

Pizza na grubym czy na cienkim spodzie? Sprawdź przepisy na oba warianty

8 sposobów, w jaki prawdziwy mężczyzna okazuje miłość!

8 sposobów, w jaki prawdziwy mężczyzna okazuje miłość!

Naleśniki z masą migdałowa z pieca

Wszyscy chyba wiedzą, że wszelkiego rodzaju orzechy (w tym również migdały) są bardzo ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej. Deser ten bez wątpienia sprawi, że osoba delektującja się nim, choć na chwile przeniesie się np. na słoneczny Cypr bądź inne gorące miejsce.

Składniki:

  • 8 naleśników
  • 150 g migdałów
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 50 g rodzynek
  • 3 jajka
  • 1 łyżka masła
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie:


Migdały sparzyć, obrać ze skórki, osuszyć i zemleć. Rodzynki opłukać, osuszyć i posiekać. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać migdały i rodzynki. Masę wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą migdałową. Naleśniki posmarować masą migdałową i zwinąć w rulony lub złożyć w chusteczkę. Naleśniki ułożyć w formie do zapiekania wysmarowanej masłem, posypać cukrem rafinowanym i zapiekać 20 minut w temperaturze 180 st.C. Przed zapieczeniem naleśniki można polać 1 łyżką rozpuszczonego masła lub 4 łyżkami śmietanki 30% wymieszanej z 2 łyżkami cukru.