Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecane

Naturalność KONTRA operacje plastyczne – porównanie gwiazd w tym samym wieku

Naturalność KONTRA operacje plastyczne – porównanie gwiazd w tym samym wieku

10 aktorów, którzy udowadniają, że BRODA jest zawsze sexy

10 aktorów, którzy udowadniają, że BRODA jest zawsze sexy

11 szczerych zdjęć, które pokazują, jak naprawdę wygląda MACIERZYŃSTWO

11 szczerych zdjęć, które pokazują, jak naprawdę wygląda MACIERZYŃSTWO

Joga w łóżku – idealna zaraz po przebudzeniu się

Joga w łóżku – idealna zaraz po przebudzeniu się

Oto najlepiej dobrane pary do ŁÓŻKA ze względu na ZNAKI ZODIAKU

Oto najlepiej dobrane pary do ŁÓŻKA ze względu na ZNAKI ZODIAKU

Te książki warto kupić w MAJU

Te książki warto kupić w MAJU

13 części KOBIECEGO CIAŁA, na punkcie których wariują FACECI

13 części KOBIECEGO CIAŁA, na punkcie których wariują FACECI

Jak szybko zaoszczędzić pieniądze?

Jak szybko zaoszczędzić pieniądze?

KAMASUTRA na lato i upalne dni – 12 pozycji

KAMASUTRA na lato i upalne dni – 12 pozycji

Jakie witaminy warto przyjmować w okresie karmienia piersią?

Jakie witaminy warto przyjmować w okresie karmienia piersią?

Pokonaj nadwagę siłą natury – jakie składniki suplementów odchudzających naprawdę działają?

Pokonaj nadwagę siłą natury – jakie składniki suplementów odchudzających naprawdę działają?

12 codziennych ZNAKÓW, że Twój partner jest w Tobie ZAKOCHANY po uszy

12 codziennych ZNAKÓW, że Twój partner jest w Tobie ZAKOCHANY po uszy

Tatuaż linie – 10 inspiracji

Tatuaż linie – 10 inspiracji

11 typów MANICURE, które wywołują wstręt u FACETÓW

11 typów MANICURE, które wywołują wstręt u FACETÓW

13 znaków, że facet NIE JEST zainteresowany Tobą

13 znaków, że facet NIE JEST zainteresowany Tobą

16 wakacyjnych POZYCJI na szybki numerek w domu i w plenerze

16 wakacyjnych POZYCJI na szybki numerek w domu i w plenerze

Niespodzianka Śledziowa

Czy masz ochotę na aromatyczna przekąskę? Może być ona podawana jako przystawka na wystawnym przyjęciu lub jako danie główne z ziemniakami. Do przygotowania potrawy potrzebujesz: płaty śledziowe „Po Wiejsku” z marynowaną cebulą Contimax, opakowanie serka wiejskiego ziarnistego oraz kilka kawałków cebuli z marynaty śledziowej.

Przepis na pastę śledziową z filetami śledziowymi "Po Wiejsku"

Składniki:

  • 2 płaty śledziowe ‚Po Wiejsku’ z marynowaną cebulą Contimax
  • 1 opakowanie serka wiejskiego ziarnistego
  • parę kawałków cebuli ze marynaty śledzi


Przygotowanie:

Serek wiejski przełożyć do miseczki, dodać 2 filety śledziowe ‚Po Wiejsku’ Contimax oraz kilka kawałków cebuli z ich marynaty. Składniki zmiksować w blenderze aż do uzyskania konsystencji gęstej pasty. Ugotowane ziemniaki przekroić na pół i udekorować łyżką pasty.

Niespodzianka śledziowa może być serwowana na przyjęciu jako mini przystawka, ponieważ śledź tradycyjnie występuje na polskich stołach jako zakąska do alkoholu. Słoność śledzia w tym daniu doskonale przełamuje słodkawy smak ziemniaka. Przygotowanie samej pasty zajmuje mniej niż pięć minut, zwłaszcza jeśli użyjemy filetów śledziowych z marynowaną cebulą (jak śledzie ‚Po Wiejsku’ Contimax), którą można dodać do pasty. Gotowe danie warto posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i udekorować listkami pietruszki.

Nasza rada: pastę można również zaserwować na połówkach ugotowanych na twardo jajek. Samo żółtko możemy wtedy dodać do pasty, przed jej zmiksowaniem. Jej smak będzie wtedy delikatniejszy, a ona sama nabierze przyjemnego żółtawego koloru.

Smacznego!
Przepis i zdjęcie: Contimax S.A.