Polecane

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Bruschetta z pomidorami

Tradycyjna włoska przystawka - chrupiące, przypieczone pieczywo z soczystymi pomidorami z czosnkiem i ziołami

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 4

składniki:
8 kromek pszennego chleba
3 - 4 dojrzałe pomidory
2 ząbki czosnku
2 łyżki świeżych posiekanych ziół
sól, świeżo zmielony pieprz
4 łyżki oliwy z oliwek
kilka listków bazylii do dekoracji

przyrządzanie:

Kromki chleba posmarować oliwą z oliwek i upiec z obu stron w piekarniku pod grillem (lub na grillu ogrodowym). Pomidory umyć i wrzucić do wrzątku na minutę. Następnie obrać ze skórek, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Drobno posiekać, wymieszać z posiekanymi ziołami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mocno doprawić do smaku solą i pieprzem. Układać na upieczonych kromkach chleba, udekorowac listkami bazylii i natychmiast podawać.

Podobne artykuły

40 Comments

  1. Mateusz
    10 października 2008 at 23:40

    Starty ser, dokladnie parmezan, jest wrecz niezbedny :)

  2. Anccca
    24 sierpnia 2008 at 22:12

    Oj przepisów jest sporo. Te które tu podajecie są trochę spolszczone. Warto spróbowac oryginalną, po włosku, we Włoszech. Jest w niej pewnie wiekszośc składników, które tu wymieniacie ;) Smacznego!!!

  3. cohibaro
    22 maja 2008 at 20:32

    wszystko ladnie pieknie…ale nie calkiem ziola, tylko bazylia a kromki nie polewa sie oliwa, tylko smaruje z obu stron przepolowionymi zabkami czosnku i takie sie opiekaw piekarniku.
    do pomidorow dodaje sie oprocz oliwy z oliwek octu balsamicznego.

    Pozdrawiam

  4. edek
    21 maja 2008 at 10:46

    a ja rozgniatam masę czosnku z masłem, smaruję z obu stron i przypiekam, na to pomidorek, nieeeebo w…

  5. EK
    9 kwietnia 2008 at 17:15

    Przyprawę można kupić w marketach pod nazwą \”BRUSCHETTA\”.

  6. mm
    14 października 2007 at 12:51

    o tak, mozna posypac serem. ja robie bruschette troche inaczej – zapiekam w piekarniku razem z pomidorami (w plasterkach), serem, czosnkiem i oliwą, po wyjęciu posypuję sziołami i gotowe

  7. GoDers
    13 kwietnia 2007 at 14:58

    Coś podobnego jak crostini pieczona z oliwą bagietka mozzarella i przecier z papryki

  8. sylweta
    26 lutego 2007 at 22:24

    jakie maja byc zioła?

  9. polskie jadło
    4 listopada 2006 at 16:31

    niesamowici dobre !!! jednak robiłem je na bagietce hiszpanskiej i nie mam większego porównania

  10. 2dora
    12 lutego 2006 at 13:01

    jest również bardzo smaczne jeśli posypie się troszkę startym żółtym serem

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Przekąski
Szparagi z łososiem

Szparagi umyć, a anstepnie usunąć zdrewniałe końcówki. Obrać dość cienko, a następnie związać w pęczek bawełnianą nitką i gotować w...

Zamknij