Polecane

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Cannelloni ze szpinakiem

Makaronowe rurki nadziewane mocno doprawionym do smaku szpinakiem zapiekane pod warstwą sosu śmietanowo - serowego

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 60 minut

liczba porcji: 5

składniki:

1 opakowanie cannelloni
1 kg szpinaku (może być mrożony)
200 g sera żółtego
100 g wędzonego łososia
150 ml śmietany
3 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
50 g masła
sól, pierz, gałka muszkatołowa

przyrządzanie:

Świeży szpinak dokładnie opłukać, usunąć ogonki i dusić do miękkości. Mrożony rozmrozić i dusić do chwili aż wyparuje cała woda albo bez rozmrażnia dłużej dusić. Przed końcem duszenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, sokiem z cytryny. Ser żółty zetrzeć na trace o małych otworach i połowę wymieszać z nieco przestygniętym szpinakiem. Dodać pokrojonego drobno łososia. 
Cannellonii ugotować w bardzo dużej ilości osolonego wrzątku z dodatkiem oleju na półtwardo, bo będą jeszcze zapiekane. Delikatnie odsączyć na dużym sicie i przelać obficie zimną wodą. pokrojonym w kostki serkiem pleśniowym
Każdą rurkę nadziewać przygotowanym farszem i układać w natłuszczonej wcześniej formie do zapiekania. Następnie polać śmietaną wymieszaną z resztą tartego sera. Zapiekać ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Podobne artykuły

18 Comments

  1. monty
    28 sierpnia 2008 at 11:19

    spoko przepis canelloni sie nie powino gotowac podczas zapiekania w duzej ilosci sosu samo zmnieknieje i bedzie pycha!!!!

  2. aluska
    10 stycznia 2008 at 15:12

    ja zamiast serka brie czy jakiegokolwiek innego daje po prostu tlusty twarog, a czas pieczenia zalezy od tego czy sie je wczesniej gotowalo czy nie (osobiscie nie gotuje, bo po co?!) CO TO ZA CANNELLONI, GDZIE CZUC SMAK MAKI? Z BIEDRONKI CZY CO?! hahahahaha…

  3. Megan
    18 lipca 2007 at 13:56

    Moi drody, To zależy głównie od makaronu i przepisu podanego na opakowaniu. Są takie których gotować nie trzeba i te ja osobiście wybieram a sos z sera pleśniowego lepszy niż beszamel z mąki i zdrowszy

  4. grochem
    28 czerwca 2007 at 15:39

    Również nie gotowałam wcześniej rurek cannelloni i było pyszne! Ale rzeczywiście w takim wypadku DUŻO beszamelu musi być:-)

  5. Gusia
    16 lipca 2006 at 23:39

    A jak czułaś smak mąki to było badziewie a nie canelloni ;/

  6. ja
    29 czerwca 2006 at 01:44

    caneloni powinno sie minute gora dwie podgotowas a pozniej zachartowac w zimnej wodzie w tedy nie czuc smaku maki

  7. zula
    29 marca 2006 at 21:21

    nigdy nie gotuję canneloni ani lasagne ale muszą być zapiekane z dużą ilością sosu beszamelowego(canneloni musza być nim przykryte),w przeciwnym razie makaron będzie twardy.

  8. nip
    24 marca 2006 at 13:08

    bez obgotowania dłuzej się zapieka

  9. Agata1983
    18 stycznia 2006 at 10:59

    bardzo fajny przepis, polecam też zapiekanie pod beszmelem:)

  10. bilusz
    12 grudnia 2005 at 19:29

    canelloni sie nie gotuje. nadziewa sie jak sa jeszcze twarde. miekna podczas zapiekania

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Dania główne
Dorsz prosto z lasu

Dorsza opłukać, osuszyć, skropić sokiem z połowy cytryny. Przykryć talerzem i odstawić na godzinę do lodówki. Grzyby opłukać, gotować przez...

Zamknij