Polecane

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Chłodnik jogurtowy

Marzenie dietetyka - jogurt i wiosenne warzywa.

przepis z kuchni: litewskiej

czas: 20 minut + godzina chłodzenia

liczba porcji: 4

składniki:
1,5 litra jogurtu naturalnego (bez cukru)
6 rzodkiewek
1 ogórek
2 buraki
kilka gałązek szczypiorku
kilka gałązek natki pietruszki
sól, pieprz

przyrządzanie:

Ogórka obrać i wraz z oczyszczoną rzodkiewką pokroić w drobną kostkę. Buraki dokładnie umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Warzywa połączyć z jogurtem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Podawać ozdobione natką pietruszki.

Podobne artykuły

24 Komentarzy

  1. janek
    28 czerwca 2007 at 14:20

    \”własnie sie odchudzam jem same chłodniki\” – jogurt naturalny jest dość kaloryczny (ok 100 kcal/100g), inaczej mówiąc szklanka takiego jogurtu to równoważnik zwykłego hamburgera w McDonaldzie. też lubię chłodniki, ale nie mąć ludziom w głowie!! Jeżeli chudniesz to nie dzięki temu

  2. litwinka
    16 czerwca 2007 at 21:21

    ja gotuję buraczki, potem obieram i na tarce scieram…obieram ogórek, i tez scieram na tarce ..
    Calośc zalewam przegotowaną wodą i potem dodaję jogurt naturalny, lub np. śmietanę…
    Posypuję koperkiem świeżym oraz dodaję cebulkę dymkę doprawiając wszystko solą pieprzem ewentualnie wegetą….Do każdego talerza poł jajka…jako dodatek młode ziemniaczki gotowane, lub ugotowane i podsmażone….

    mniam……

  3. agausiaaa
    31 grudnia 2006 at 00:02

    chłodnik pychotka buraczki dodają całego smaku pałce lizać aż na samą myśl chce mi się jeść a jaszcze do tego jajko to rewelacja

  4. roksi
    1 czerwca 2006 at 20:45

    Jadłam chłodniczek z jajeczkiem- pychotka!!!

  5. zuzia
    11 maja 2006 at 19:10

    spoko zupka własnie sie odchudzam jem same chłodniki juz przez tydzien sprobowalam tego i 3 kg i w dni zrzuciłam serio!!!!:D:D:D

  6. ****
    11 maja 2006 at 19:09

    uwielbiam fioletowy kolor:D:D:D….a zupka fioletowa musi byc pyszna (troche mi tam buraczki nie
    pasują)

  7. fala
    5 stycznia 2006 at 18:39

    super potrawa

  8. Palce_lizać
    9 listopada 2005 at 08:15

    Tak, surowe. Pozdrawiamy, Iza.

  9. iza
    9 listopada 2005 at 05:27

    Surowe buraczki?

  10. jota69
    7 września 2005 at 21:23

    Proponuję buraki zastąpić buraczkami marynowanymi pokrojonymi w kostkę i koniecznie dodać czosnek. Odstąpić od pietruszki, za to posypać koprem ( świeżym bądź suszonym) PALCE LIZAĆ – SMACZNEGO

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Zupy
Zupa koperkowa

Przygotować bulion warzywny. Koperek umyć. Łodyżki posiekać w półcentymetrowe kawałki. W dużym garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone łodyżki koperku i...

Zamknij