Polecane

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Męskie gadżety, w które warto zainwestować

Męskie gadżety, w które warto zainwestować

Ciasteczka migdałowe

  • 40 dag cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki ziarenek anyżku
  • szczypta soli
  • 3 łyżki wiśniówki
  • 25 dag mąki
  • 4 dag migdałów
  • 40 dag masy marcepanowej
  • 1 łyżka wody
  • 5 dag płatków migdałowych

2 jajka, 25 dag cukru pudru, sól, anyżek i 1 łyżeczkę wiśniówki ubić na kremową masę. Wymieszać z mąką i zmielonymi migdałami. Rozwałkować na grybość 2 mm. Wykroić ciasteczka w kształcie serca. Masę marcepanową rozwałkować na grubość 4 mm. Wykroić serca o 1 cm mniejsze niż te wcześniejsze z ciasta. Ułożyć na połowie serc z ciasta. Krawędzie posmarować białkiem, przykryć resztą serc z ciasta. Lekko docisnąć. Ułożyć na natłuszczonej blasze, suszyć przez 24 godziny w temp. pokojowej. Następnie przez 20 minut piec w temp. 140 st. (drzwiczki piekarnika powinny być uchylone). Wystudzić. Posmarować lukrem z reszty cukru pudru, wiśniówki i wody. Udekorować prażonymi płatkami migdałowymi.

Podobne artykuły

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Ciasta i torty
Ciasto orzechowe

1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 duże jabłka (najlepsze są te, które ciemnieją po utarciu) 1 szklanka...

Zamknij