Polecane

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Ciasto włoskie

Bardzo smaczne ciasto z łatwo dostępnych składników, które po prostu nie może się nie udać.

przepis z kuchni: włoskiej

czas: Przygotowanie: 30 min + pieczenie ok. 30 min

składniki:
10 dużych kwaśnych jabłek
1 i 1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 jaja
3/4 szklanki oleju
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżki cukru waniliowego
pół szklanki rodzynek i orzechów włoskich
2 łyżki wody

przyrządzanie:

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę wielkości 1cm. Posypać cukrem, przykryć i odstawić na ok. 30 min.
Przygotować ciasto, mieszając mąkę z jajkami, olejem, sodą, cukrem waniliowym i wodą. Następnie masę wymieszać z jabłkami oraz połową szklanki bakalii. Wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę (może być to też tortownica). Piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. 

uwagi:
Smak tego pysznego ciasta dodatkowo zyska, jeśli dodamy do niego płaską łyżeczkę cynamonu.

Podobne artykuły

30 Komentarzy

  1. maryś3
    3 marca 2007 at 16:25

    myśle że sprubuje zrobić

  2. dori
    23 listopada 2006 at 09:47

    a czy bakalie trzeba najpierw sparzyć i czy jaja dodaje sie całe czy zółtka osobno a piana z bialek osobno?

  3. mania
    27 września 2006 at 19:37

    a nie wie ktos czy to moze byc jako potrawa włoska czy tak sie tylko nazywa???

  4. mamcia
    7 września 2006 at 22:18

    jabłka można potarkować na tarce o grudych oczkach, ale wtedy daje się ich trochę mniej

  5. socjo again :P
    4 sierpnia 2006 at 22:31

    ok wyszło. nie lubie ciat z jabłkami ale to mnie powaliło :D pycha!

  6. socjo
    4 sierpnia 2006 at 21:37

    a czy tej mąki to trochęnie za mało?? mnie sie chya upiekły jabłka z ciastem a nie ciasto z jabłkami :]

  7. Ila
    17 czerwca 2006 at 20:16

    to jest naprawde dobry pzepis wiem bo czesto piekę

  8. moniczka
    18 marca 2006 at 15:44

    musi byc dobre

  9. ania
    2 marca 2006 at 11:19

    musze sprobowac;D

  10. Iza
    18 lutego 2006 at 19:27

    pyszne.
    może być też bez pudru i oleju.
    za to obowiązkowo z cynamonem.
    z mniejszą ilością cukru tez wyjdzie.

    POLECAM! :)

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Desery
Ciasto brzoskwiniowe

Aby przygotować ciasto, jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia i pół...

Zamknij