Polecane

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Gołąbki z mięsem

Tradycyjne polskie danie - liście kapusty z nadzieniem z mięsa mielonego w sosie pomidorowym

przepis z kuchni: polskiej

czas: 60 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 duże, nieuszkodzone liście kapusty włoskiej
3 - 4 liście kapusty włoskiej (mogą być kawałki)
500 g mielonego mięsa wieprzowo - wołowego (lub z indyka)
1 duża cebula
1 jajo
2 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, majeranek

przyrządzanie:

Liście umyć, osuszyć, ściąć twarde głąby i chwilę gotować w osolonym wrzątku lub 2 minuty podgrzewać w mikrofalówce, aby zmiękły. Ostudzić.
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Dodać mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Na koniec dodać jajo i dokładnie wymieszać. Porcję mięsa nakładać na środek liści kapusty, brzegi złożyć do środka, a następnie zwijać w ścisłe rulony. W dużym garnku umieścić na dnie resztę liści kapusty, ściśle układać gołąbki, wlać niewielką ilość osolonego wrzątku i dusić pod przykryciem (można ułożyć też liść kapusty) na niewielkim ogniu przez ok. 40 minut. Podawać z sosem pomidorowym.


 

uwagi:

Zamiast części mięsa można dodać ugotowany ryż i wtedy zbędne będzie jajko.

Podobne artykuły

3 Komentarzy

  1. 3ddZHRpsZ7
    20 lipca 2013 at 00:10

    Lili – Tina, you have no competition!! You have made this day just that much more bueftiual with your amazing and talented work. Thank you so much .these pictures are perfect!

  2. ella
    8 października 2012 at 03:04

    przepis jest bardzo niedokladny.

  3. ewik-1950
    27 kwietnia 2012 at 08:22

    gołąbki podsmażyć na oliwie do zrumienienia
    a potem podlać wodą i dusić,są rewelacyjne

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Dania główne
Dorada w sosie cytrynowym

Doradę umyć, obrać z łusek, usunąć wnętrzności. Nasolić i oprószyć pieprzem, skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni...

Zamknij