Polecane

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Joga… na obcasach

Joga… na obcasach

Odżywianie w czasie ciąży

Odżywianie w czasie ciąży

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Carpaccio Żubrówkowe

Carpaccio Żubrówkowe

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Zawód – blogerka

Zawód – blogerka

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Guacamole

Najsłynniejszy z meksykańskich dipów.

przepis z kuchni: meksykańskiej

czas: 15 minut + 1/2 godziny chłodzenia

liczba porcji: 2

składniki:
awokado
1 cebula
1 mały pomidor
1 papryczka chilli
ząbek czosnku
sok z połowy cytryny
pół pęczka natki pietruszki
sól
mielona kolendra
kminek

przyrządzanie:

Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Papryczkę oczyścić z nasion, cebulę pokroić na ćwiartki. Podane w przepisie składniki zmiksować, wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Schłodzić w lodówce.

uwagi:
Podawać z kukurydzianymi chipsami nachos (można je podgrzać w piekarniku).

Podobne artykuły

41 Comments

  1. kivunia
    23 października 2007 at 16:58

    guacamole?paluszki lizac!

  2. odsihd
    3 października 2007 at 12:43

    a ja podałam guacamol na chlebie tostowym z ziarnami wczesniej przypieczonym w maszynce do sandwiczy, pokrojic na cwiartki, i nakładać- pycha! :)

  3. meXicana
    8 czerwca 2007 at 20:18

    ja dopiero bede robic guakamole ale na pewno bedzie super

  4. JACUSEK
    31 maja 2007 at 19:19

    jest dobre ale apetycznie nie wyglada

  5. Guacamol
    19 lutego 2007 at 23:30

    a mnie to smakuje, tak w ogóle, w kazdej postaci, i tej co wyżej takze, bo lubie właśnie guacamole najbardzij na świecie i tyle, w kazdej postaci jeszcze raz powtarzam i zachęcam tych co nie znają i nie próbowali. Hej.

  6. Anonim
    27 listopada 2006 at 10:17

    mi tam najbardziej smakuje queso dip :)

  7. la peliroja
    2 kwietnia 2006 at 00:13

    Guacamole to rozgniecione avocado,posiekana biala cebula (troche),posiekana SWIEZA kolendra,torche posiekanych papryczek jalapeno lub serrano.Doprawic sola i sokiem z zielonej cytryny.Mozna ewentualnie dodac troche pomidorow ale lepiej nie.To ma byc ja sama nazwa wskazuje awokado.Zadnej smietany czy tabasco.Buen provecho!

  8. kasia
    5 października 2005 at 04:45

    to sie robi troche inaczj…po pierwsze niczego sie nie miksuje…
    avocado sie wyudlubuje ze skorupki..(kupuje sie w tym celu srednio…prawie bardzo miekkie owoce)
    potem trzeba je rozgniesc widelcem..lub tluczkiem do ziemniakow.
    zalezy ile avocados…do tego rozgniecionny czosnek…
    2-3 lyzki gestej kwasnej smietany, tabasco sos..lub czerwony pieprz, posiekane drobno pomidory z cebula i mexykanska pietruszka(zrobione wczesniej,posolone i nieco\” przezarte\”)…na koniec coby nie bylo mdle sok ze swierzej cytryny…zalezy od smaku …no i oczywiscie sol….
    SMACZNEGO:)))

  9. rene77
    4 października 2005 at 13:14

    no nie tak do konca. guacamole sa znacznie lepsze jesli, rozetrzemy avocado z czosnkiem, chili sola i pieprzem a do tego dodamy pokrojonego w kosteczke pomidora. swietnie smakuje rowniez ze zwyklymi chipsami ziemniaczanymi lub plackami ziemniaczanymi

  10. kler
    26 sierpnia 2005 at 11:14

    z kąd wziąć zdjecie ???guacamole jak ktoś ma to bardzo prosze o przysłanie kamcia1991@autograf.pl

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Sosy, dipy
Gremolata

Skórkę z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i natkę wymieszać z oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zamknij