Polecane

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Guacamole

Najsłynniejszy z meksykańskich dipów.

przepis z kuchni: meksykańskiej

czas: 15 minut + 1/2 godziny chłodzenia

liczba porcji: 2

składniki:
awokado
1 cebula
1 mały pomidor
1 papryczka chilli
ząbek czosnku
sok z połowy cytryny
pół pęczka natki pietruszki
sól
mielona kolendra
kminek

przyrządzanie:

Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Papryczkę oczyścić z nasion, cebulę pokroić na ćwiartki. Podane w przepisie składniki zmiksować, wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Schłodzić w lodówce.

uwagi:
Podawać z kukurydzianymi chipsami nachos (można je podgrzać w piekarniku).

Podobne artykuły

41 Komentarzy

  1. kivunia
    23 października 2007 at 16:58

    guacamole?paluszki lizac!

  2. odsihd
    3 października 2007 at 12:43

    a ja podałam guacamol na chlebie tostowym z ziarnami wczesniej przypieczonym w maszynce do sandwiczy, pokrojic na cwiartki, i nakładać- pycha! :)

  3. meXicana
    8 czerwca 2007 at 20:18

    ja dopiero bede robic guakamole ale na pewno bedzie super

  4. JACUSEK
    31 maja 2007 at 19:19

    jest dobre ale apetycznie nie wyglada

  5. Guacamol
    19 lutego 2007 at 23:30

    a mnie to smakuje, tak w ogóle, w kazdej postaci, i tej co wyżej takze, bo lubie właśnie guacamole najbardzij na świecie i tyle, w kazdej postaci jeszcze raz powtarzam i zachęcam tych co nie znają i nie próbowali. Hej.

  6. Anonim
    27 listopada 2006 at 10:17

    mi tam najbardziej smakuje queso dip :)

  7. la peliroja
    2 kwietnia 2006 at 00:13

    Guacamole to rozgniecione avocado,posiekana biala cebula (troche),posiekana SWIEZA kolendra,torche posiekanych papryczek jalapeno lub serrano.Doprawic sola i sokiem z zielonej cytryny.Mozna ewentualnie dodac troche pomidorow ale lepiej nie.To ma byc ja sama nazwa wskazuje awokado.Zadnej smietany czy tabasco.Buen provecho!

  8. kasia
    5 października 2005 at 04:45

    to sie robi troche inaczj…po pierwsze niczego sie nie miksuje…
    avocado sie wyudlubuje ze skorupki..(kupuje sie w tym celu srednio…prawie bardzo miekkie owoce)
    potem trzeba je rozgniesc widelcem..lub tluczkiem do ziemniakow.
    zalezy ile avocados…do tego rozgniecionny czosnek…
    2-3 lyzki gestej kwasnej smietany, tabasco sos..lub czerwony pieprz, posiekane drobno pomidory z cebula i mexykanska pietruszka(zrobione wczesniej,posolone i nieco\” przezarte\”)…na koniec coby nie bylo mdle sok ze swierzej cytryny…zalezy od smaku …no i oczywiscie sol….
    SMACZNEGO:)))

  9. rene77
    4 października 2005 at 13:14

    no nie tak do konca. guacamole sa znacznie lepsze jesli, rozetrzemy avocado z czosnkiem, chili sola i pieprzem a do tego dodamy pokrojonego w kosteczke pomidora. swietnie smakuje rowniez ze zwyklymi chipsami ziemniaczanymi lub plackami ziemniaczanymi

  10. kler
    26 sierpnia 2005 at 11:14

    z kąd wziąć zdjecie ???guacamole jak ktoś ma to bardzo prosze o przysłanie kamcia1991@autograf.pl

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Sosy, dipy
Gremolata

Skórkę z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i natkę wymieszać z oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zamknij