Polecane

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Indyjska sałatka z mango

Zaskakujące połączenie soczystego mango z ogórkami i pomidorami

przepis z kuchni: indyjskiej

czas: 10 minut + 30 minut chłodzenia

liczba porcji: 4

składniki:

1 dojrzały owoc mango
4 średnie pomidory
1/2 długiego ogórka
1 mała czerwona cebula

posiekany szczypiorek do dekoracji
Sos:
2 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 zmiażdżony ząbek czosnku
1/2 łyżeczki sosu tabasco
szczypta soli

przyrządzanie:

Na dużym talerzu lub półmisku ułożyć cienkie plastreki obranego wcześniej ze skórki ogórka, a nim pokrojone w plasterki pomidory. Mango pokroić wzdłuż na cienkie plastry, usunąć kawałki pestki oraz skórkę. Ułożyć na pomidorach, a na nich pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.
Do słoika wlać wszystkie składniki sosu oraz dodać sól, zakręcić i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać czosnek. Sosem polać sałatkę. Wstawić do lodówki na ok. 1/2 godziny. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Podobne artykuły

18 Comments

  1. kakadolar
    8 czerwca 2009 at 20:21

    osobiście mi sam owoc nie smakuje ale z sałtka bedzie lepsze…ędze ją przygotować…hmm

  2. ewka
    17 stycznia 2009 at 20:02

    pycha z mocarellą jeszcze lepsze

  3. sisi
    6 stycznia 2009 at 11:08

    dzis bede ja robic troche sie boje czy ja zjem

  4. iis111
    12 października 2008 at 14:27

    Nie raz juz robilam ta salatke z tego przepisu. Jest pyszna!

  5. Aga
    30 lipca 2008 at 22:20

    Pycha:)Ja dodlam to salatki kawalki serka mozzarella.

  6. cwt87
    18 lipca 2008 at 20:26

    nio zaskakujace połączenia….pychotka.zrobiłam i smakowało całej rodzince, choĆ też nie byli przekonani

  7. endriuus
    4 maja 2008 at 20:57

    Ta sałatka to symfonia smaku. Przyznam, ze mialem opory laczyc czosnek, tabasco i mango. Skladniki sałatki i sos daja bardzo ciekawe doznania smakowe. POLECAM, naprawde szybka i wysmienita salatka. SpoZywac koniecznie schlodzoną!!!

  8. woosabi
    24 stycznia 2008 at 10:31

    jak dla mnie skrojenie tych wszystkich składników to jest wiecej niz 10 minut

  9. kaska
    11 lipca 2007 at 20:11

    oj bollymanka az glupio czytac taki komantarz jak piszesz,ze jest za duzo pracy! przeciez to jest tylko 10 min

  10. Bollymanka
    24 kwietnia 2007 at 20:51

    Chetnie bym to zrobila ale troszeczke za duzo pracy ;)
    Wiiidze ze to jest z Indii wiec napewno musi byc pyszne :)

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Sałatki
Trójkolorowa sałatka z insalatiną

Jaja ugotować na twardo z odrobiną soli. Liście insalatiny umyć i osuszyć. Pomidory oraz bwystudzone jaja pokroić na ósemki. Wszystko...

Zamknij