Polecane

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Jaja faszerowane pieczarkami

Nie tylko efektowne, ale również smaczne danie - na małą przekąskę lub przystawkę

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
6 pieczarek
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz,
słodka papryka w proszku
pęczek natki pietruszki

przyrządzanie:

Jaja ugotować na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękły skorupki. Ostudzić. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać oraz usamżyć na dość dużym ogniu na rozgrzanym oleju. Doprawić mocno do smaku solą i pieprzem. 
Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i wymieszać jej dokładnie z podsmażonymi grzybami i posiekaną natką pietruszki (kilka gałązek odłożyć do dekoracji). Połówki jaj napełniać farszem, który uklepać łyżeczką. Poozstały farsz rozłożyć na środku okrągłego półmiska, a dokoła ułożyć jajka farszem do dołu. Każdą połówkę udekorować wyciśniętym ozdobnie szprycą majonezem i posypać papryką. Udekorować pietruszką.

Podobne artykuły

137 Komentarzy

  1. edyta
    7 kwietnia 2007 at 21:26

    bardzo fajne ale moze byc dobry pomysl magdy_em

  2. karpik
    7 kwietnia 2007 at 12:43

    polecam dodać do farszu trochę szczypiorku- pycha

  3. magda_em
    5 kwietnia 2007 at 10:46

    fajny przepis tylko dodam ze mozna jajka po nadzianiu farszem od strony farszu obtoczyc w jajku i bulce tartej jak na kotlety podsmazycchwilke na patelni od strony panierki. Wychodzi taka rumiana skorupka od tej plaskiej strony. Moja tesciowa tak robi ja sprawdzilam i palce lizac:)

  4. Monia
    4 kwietnia 2007 at 19:06

    zamierzam zrobić na święta, ponieważ przepis prosty i ciekawy, zobaczymy :)

  5. Bożena
    3 kwietnia 2007 at 18:08

    Może smakuje fajnie, ale nie wygląda apetycznie, nie podoba mi się to posypywanie papryką, coś zmodyfikuję.

  6. morus
    2 grudnia 2006 at 21:25

    dzisiaj je robiłam są naprawdę dobra i szybko sie robi smacznego

  7. misia
    15 listopada 2006 at 13:26

    po prostu pycha, osobiście wzbogaciłam farsz o przetarty przez sitko groszek konserwowy.

  8. asia
    2 listopada 2006 at 13:37

    uwielbiam te jajka, robię według tego przepisu od kilku lat

  9. ola
    26 października 2006 at 19:17

    robilam tak samo jest naprawde pyszne

  10. Aleksandra
    16 sierpnia 2006 at 14:16

    przepis wydaje się ciekawy, powinno smakować dobrze.. może kiedyśbędzie okazja spróbować i przekonać się :) pozdrawiam!

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Przekąski
Jaja ze śledziem i kawiorem

Jajka ugotować na twardo z dodatkime soli, aby nie popękały skorupki. Wystudzić. Przekroić wzdłuż na połowki. Płat śledziowy opłukać, a...

Zamknij