Polecane

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Kurki w śmietanie

Apetyczna i aromatyczna przystawka: w polskich warunkach, przy odrobinie szczęścia dostępna od końca czerwca do początku października

przepis z kuchni: polskiej

czas: 25 minut

liczba porcji: 2

składniki:
40 dag świeżych kurek
150 ml gęstej, kwaśnej śmietany
gałązki koperku
łyżka soku z cytryny
łyżka masła
sól, pieprz

przyrządzanie:

Kurki obrać i bardzo dokładnie umyć. Większe owocniki pokroić po długości na dwie, trzy, a nawet cztery części. W woku lub na patelni rozpuścić masło. Po chwili dodać grzyby. Dusić pod przykryciem przez około kwadrans, raz na jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Zdjąć z ognia, lekko wystudzić, dodać smietanę wymieszaną z odrobiną soli. Całość zagotować wraz posiekanym koperkiem.

uwagi:
Polecamy podawać z jasnym pieczywem i kieliszkiem czerwonego, wytrawnego wina.

Podobne artykuły

74 Comments

  1. tatamisza
    31 sierpnia 2008 at 18:55

    sprawdzone, OK !!!!!!

  2. Damian ;p
    23 sierpnia 2008 at 20:45

    Co wy dajecie jest nice przepis i smacznie to wyglada, a zreszta to moj przepis ;]

  3. igo72
    10 sierpnia 2008 at 10:18

    od kiedy grzyby sie myje?

  4. Arek
    24 września 2007 at 14:48

    Kurski w śmietanie :> :> :>

  5. normalna
    25 sierpnia 2007 at 21:49

    co za głupoty wy piszecie

  6. babel
    23 sierpnia 2007 at 00:03

    1234 – a może ty pójdziesz na lekcje dobrego wychowania bo widzę że rodzice nie nauczyli cię niczego

  7. zagi
    17 lipca 2007 at 13:05

    okropny przepis zniszczylam nim duza partie kurek a rodzina jednoglosnie zarzadzila wywalenie do kosza, radze nie dodawac cytryny a kurki dusic min. 30 min

  8. kiki
    27 czerwca 2007 at 20:18

    krótko, przejrzyście i jakie to proste:)

  9. 1234
    16 września 2006 at 13:39

    zanim zaczniesz gotowac, idz lepiej do szkoly na lekcje polskiego.

  10. Patitaklika
    2 września 2005 at 14:54

    nio to mi sie podoba jak znalazłam….ja mam fajne przepisy ze hej nikt takih przepisow niema:):):):)

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Przekąski
Smażona cukinia z orzeszkami piniowymi

Cukinie umyć i pokroić na plastry grubości około 5 mm. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Zwiększyć...

Zamknij