Polecane

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Marynowane grzybki

Jedna z najlepszych marynat - małe grzybki leśne w zalewie octowej

czas: 60 minut + 2 tygodnie

składniki:

małe grzyby leśne (borowiki, podgrzybki, maślaki, kurki itd)
ocet spirytusowy
marchewka
cebula
kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
liście laurowe
sól

 

przyrządzanie:

Grzybki dokładnie oczyścić, umyć i gotować przez 20 minut w mocno osolonym wrzątku. Odsączyć, włozyć do dużego słoja. Przygotować zalewę w proporcjach 1/4 octu i 3/4 wody. Posolić. Zakręcić i odstwić na 14 dni.
Następnie grzyby odsączyć. Marchewkę, cebulę pokroić w plasterki. Grzyby nakładać wraz z warzywami i przyprawami do wyparzonych słoików. Zalać zalewą z wody i octu o takich samych jak poprzednio proporcjach, lekko posoloną z odrobiną cukru. Zakręcić i odstawić w chłodne i ciemne miejsce.


 


 

Podobne artykuły

26 Komentarzy

  1. misia
    6 października 2006 at 15:45

    grzybki w kazdej postaci sa pycha ja polecam grzybki przyniesione z lasu oczyscic i zamrozic a po odmrozeniu zachowuja swoj zapach i mozna z nich przyzadzic pyszny sos grzybowy

  2. zuza
    21 września 2006 at 09:46

    musze je zrobic ,zobacze czy mi sie uda .

  3. jola
    12 września 2006 at 15:14

    Po co dodaje się gorczyce? Czy ktoś już robił grzybki w ten sposób? Wszystkie składniki i proporcje tak jak podaje celina plus jeszcze gorczyca biała?

  4. kamil
    11 września 2006 at 14:34

    Ale grzyby wrzucamy juz do wrzacej wody?

  5. JUSTA8111
    9 września 2006 at 19:53

    JA TEZ MUSZE ROBIC BO MAZ PRZYWIOZL

  6. aga
    2 września 2006 at 09:05

    nie chce mi sie ale musze

  7. hej
    27 sierpnia 2006 at 10:13

    A ja tam wogóle grzybów nie jem :] nie są wcale takie dobre. Co one mają w sobie, że je tak lubicie??

  8. Anonim
    19 sierpnia 2006 at 20:11

    robię tak jak Celina. Są ok!

  9. celina
    17 sierpnia 2006 at 11:15

    mój przepis na grzyby 3 szklanki wody 1 szklanka octu 3lyżki cukru 1 lyżka soli ziele angielskie pieprz ziarnisty liść laurowy odgotować grzyby w osolonej wodzie z dodatkiem troszke octu wtedy nie ściemnieją .zagotowaćzalewe wrzucić odcedzone ugotowane grzybki do zalewy wtedy się nie zlepiają gorące wkladać do sloi zakręcać inie pasteryzować już . natomiast grzyby suszone wkladać do sloików dobrze wysuszony tarakocze w sloiku może stać i pare lat

  10. Grzybek :-)
    10 sierpnia 2006 at 14:29

    No!! Palce lizać!! Gorąco Polecam!!!!!!!

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na przetwory
Marynowany kalafior

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i blanszować przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzić. Nakładać do wyparzonych słoików wraz z...

Zamknij