Polecane

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Marynowane patisony

Małe patisony marynowane w zalewie z przyparawami będą cieszyć nasze podniebienia oczy także w trakcie mroźnej zimy czy ubogiej w warzywa wiosny

czas: 20 minut +15 minut pasteryzowania

składniki:
małe patisony
cebula
marchewka
ziele angielskie
pieprz
biała gorczyca
liście laurowe
ziarna pieprzu
ocet spirytusowy, 10 %, cukier, sól

przyrządzanie:

Umyte, surowe, jak najmniejsze patisony władać do wyparzonych słoików. Do każdego dodać po killka plasterków obranej ze skórki marchewki oraz pokrojonej w piórka cebuli, a także po 2 -3 ziarna pieprzu i ziela nagielskiego, kilka ziaren gorczycy i po listku laurowym.
przygotować zalewę: 5 porcji wrzącej wody wymieszać z 1 porcją octu, dodać 1 porcję cukru oraz sól do smaku. Zalać nią patisony i dokładnie, mocno zakręcić, wycierając wcześniej gwint słoika. Pasteryzować w piekarniku nagrzanym do ok. 100 stopni przez ok. 15 minut. Następnie pozostawić do góry dnem do ostygnięcia.   

uwagi:
Można również dodać po gałązce kopru oraz po kawałku czosnku.

Podobne artykuły

56 Komentarzy

  1. mała
    10 lipca 2008 at 22:16

    PySzNe

  2. jola
    7 lipca 2008 at 11:52

    mam pytanko czy wg tego przepisu mozna tez zrobic cukinie?

  3. julka
    4 sierpnia 2007 at 23:39

    alutka- zależy ile ich robisz- ale raczej na szklanki… 5 szkl. wody, 1 zkl. octu i 1 szkl.wody… chyba że masz parę wiader tych patisonów, to liry:)

  4. KOLO
    3 sierpnia 2007 at 17:42

    ja uważam ze som świetne

  5. gyna
    1 sierpnia 2007 at 16:19

    sapyszne

  6. waldi
    30 lipca 2007 at 16:06

    jateż zrobię

  7. smakosz
    9 lipca 2007 at 12:54

    ile to jest porcja

  8. alutka
    10 czerwca 2007 at 10:52

    hmm mam pytanko 5 porcji czy1 porcja to jak mniej wiecej mam przeliczac na litry ??

  9. iwona
    23 maja 2007 at 22:30

    Robie w/g takiego samego przepisu i sa pyszne.Sa smaczniejsze niz ogorki.

  10. ewa
    2 października 2006 at 17:04

    ja tak tez robie są wysmienite!!

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na przetwory
Grzyby marynowane w occie winnym

Grzybki dokładnie obrać i opłukać. Gotowac przez ok. 20 minut w mocno osolonej wodzie. Odsączyć i zalać octem winnym. Podwóch...

Zamknij