Polecane

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Nalewka brzoskwiniowa

Skoncentrowany smak lata w butelce

czas: 1 godzina (plus 3 miesiące oczekiwania)

składniki:
1,5 kg brzoskwiń
0,5 l wódki
1/2 kg cukru

przyrządzanie:

Z podanej ilości składników otrzymamy 0,7 nalewki. Brzoskwinie dokładnie umyć, wyjąć pestki i pokroić na około 16 części. Wrzucać do słoja o pojemności minimum 2 litry, zasypując kolejne warstwy cukrem. Całość zalać wódką. Słój przykryć lecz nie nazbyt szczelnie. Odstawić w ciemne i chłodne miejsce. Po trzech miesiącach nalewkę zlać do butelek. Owoce możemy wykorzystac jako dodatek do deserów. Nalewka nie musi dojrzewać – gotowa jest do degustowania.

uwagi:
Brzoskwinie muszą być bardzo dojrzałe i soczyste.

Podobne artykuły

34 Komentarzy

  1. hehehe
    22 września 2006 at 14:39

    wlasnie zalana zostala za 3 miesiace powiem czy sie oplacalo

  2. krzys
    6 września 2006 at 20:57

    lepszy jest denaturat hee przepuszczony przez chleb

  3. solorka
    31 sierpnia 2006 at 16:22

    dziekuje robie to pierwszy raz i mam nadzieje ze bedzie pyszne

  4. romana
    6 sierpnia 2006 at 14:28

    dziękuję za przepis

  5. jessco
    28 lipca 2006 at 15:23

    a czy nie lepiej wykorzystac brzoskwinie z puszki?

  6. Anonim
    11 lipca 2006 at 15:47

    a kto by tam czekal trzy tyg?

  7. kustosz
    19 maja 2006 at 23:25

    to moze byyc dobre he he

  8. chorzyn
    19 maja 2006 at 14:46

    mi chodzilo o GLEBOZUTY

  9. Anonim
    19 grudnia 2005 at 22:10

    nalewka sprawdzona jest wspaniala

  10. jammetta
    7 sierpnia 2005 at 15:50

    to jest raczej przepis na likier, a nie na nalewkę

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress