Polecane

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Nalewka Dziadka Marcina

Aromatyczna nalewka, łącząca w sbie smaki kawy, pomarańczy, goździków i wanilii, którą można przygotować przez cały rok.

czas: 40 minut+ 4 miesiące

składniki:
1/2 l wódki
1/2 l rumu
1/4 l spirytusu
300 ml płynnego miodu
12 łyżek kawy
1 pamarańcza o grubej skórce
10 goździków
20 ziaren kawy
laska wanilii


przyrządzanie:

Kawę zalać 1/2 l wrzątku, pozostawić na ok. 5 minut, następnie dokładnie zamieszać. Przecedzić, przefiltrować, aby pozbyć się fusów. W umytą i wyparzoną pomarańczę wbić goździki oraz ziarna kawy. Włożyć ją do słoja wraz z laską wanilii. Zalać wódką.
Do drugiego słoja wlać miód, rum, spirytus i przygotowany wcześniej, ostudzony napar kawowy. Oba słoje szczelnie zamknąć, odstawić na 2 miesiące.
Następnie obie nalewki odcedzić, połączyć, przefiltrować i wlać do butelek. Odstawić na ok. kolejne dwa miesiące, aby dojrzała.

Podobne artykuły

One Comment

  1. teresa 57
    9 września 2008 at 22:16

    4 miesiace czekac zeby sie napic to sie nie opłaca może znasz szybszy ,ten jest napewno dobry ale tyle nie będę czekać

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na nalewki
Nalewka z pigwy z miodem

Dokładnie umyte, pozbawione pestek owoce pokroić na ósemki. Zalać litrem wódki, szczelnie zamknąć i odstawić na półtora miesiąca w słoneczne miejsce....

Zamknij