Polecane

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Joga… na obcasach

Joga… na obcasach

Odżywianie w czasie ciąży

Odżywianie w czasie ciąży

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Carpaccio Żubrówkowe

Carpaccio Żubrówkowe

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Zawód – blogerka

Zawód – blogerka

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Nalewka mandarynkowa

Mandarynkówka to mocno rozgrzewający trunek, który - ze względu na wspaniały aromat - doskonale poprawia humor.

czas: 16 dni

liczba porcji: 0

składniki:
5 dag suszonej skórki z mandarynek
20 dag cukru
0,5 l spirytusu

przyrządzanie:

Skórki z mandarynek wrzucić do słoja i zalać spirytusem. Po zakręceniu odstawić słoik na dwa dni w ciepłe miejsce, by następnie zlać płyn do butelki.
Przygotować syrop z cukru i szklanki gorącej wody. Potem, cały czas mieszając, stopniowo dolewać nalewkę. Następnie zlać do butelek i odstawić na dwa tygodnie. Na koniec przefiltrować z osadu.

uwagi:
Nalewkę, w celu złagodzenia mocy, można podawać na kilku kostkach lodu.

Podobne artykuły

32 Comments

  1. Palce_lizać
    2 września 2006 at 12:32

    Nalewki można przechowywać bardzo długo – latami – większość im starsza, tym lepsza

  2. pikołak
    1 września 2006 at 20:38

    ile taka nalewka moze stac jak sie ja przechowuje :)

  3. J-54
    24 kwietnia 2006 at 20:15

    Zamiast cukru spróbujcie z miodem. Super

  4. johnny40
    23 grudnia 2005 at 20:53

    drazel ze skórek zrób konfiturę coś pysznego

  5. M.B.
    20 grudnia 2005 at 10:15

    moja wina spróbowałem bez cukru… strasznie gorzka… mam nadzieję, ze cukier złagodzi sprawę:)

  6. Palce_lizać
    7 grudnia 2005 at 20:32

    Teraz musisz się już kierować własnym smakiem. Idź za wskazówkami swego podniebienia…

  7. drazel
    7 grudnia 2005 at 17:16

    ale jak np zalałem je wodą i puściły spirytu, to można to to co powstało pic? podsypałem dodatkowo cukrem…

  8. ohtar
    28 listopada 2005 at 17:13

    a skórki można dodać do ciasta

  9. Palce_lizać
    26 listopada 2005 at 11:33

    Jak do tej pory nic nam nie przyszło do głowy, ale będziemy i wdzięczni za pomysły i sami będziemy też kombinować.

  10. drazel
    26 listopada 2005 at 09:52

    a co można zrobić z pozostałymi skórkami, przesiąkniętymi spirytusem?

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na nalewki
Nalewka brzoskwiniowa

Z podanej ilości składników otrzymamy 0,7 nalewki. Brzoskwinie dokładnie umyć, wyjąć pestki i pokroić na około 16 części. Wrzucać do...

Zamknij