Polecane

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Ogórki małosolne

To tylko jeden z wielu przepisów, według jakich przyrządza się ogórki małosolne

przepis z kuchni: polskiej

czas: 20 minut + 2 dni

składniki:

Porcja na 3 l słój:
2,5 kg małych ogórków
3 łyżki soli
5-6 ząbków czosnku
kawałek korzenia chrzanu
kilka gałązek kopru
ew. kilka listków chrzanu

 

przyrządzanie:

Ogórki dokładnie umyć i ułożyć w wyparzonym słoju. Czosnek obrać ze skórek i ząbki przekroić na połówki. Każdą warstwę ogórków przekładać kawałkami czosnku, korzenia i liści chrzanu. Zalać gorącą wodą wymieszaną z solą (można też zimną, ale zalane gorącą szybciej się zakiszą). Przykryć, tak, aby żaden ogórek nie wystawał i trzymać w ciepłym miejscu przez dwa dni. Jeśli jest chłodno, może się okazać, iż trzeba będzie poczekac trzy dni.  

Podobne artykuły

290 Comments

  1. aga33
    10 czerwca 2007 at 22:04

    zapomnieliscie o glownym dodatku najlepiej smakuja z wódeczka 0,75

  2. konrad
    7 czerwca 2007 at 00:31

    Będą pycha.dajcie tylko liść cz.porzeczki i wiśni liść

  3. kajot
    31 maja 2007 at 20:01

    polecam również na tę proporcję 12 liści dębu

  4. joasia
    14 maja 2007 at 12:25

    kilka listków z drzewa wiśni też robi dobrze, można też dodać małą kromkę chleba

  5. AURELIA
    22 sierpnia 2006 at 23:41

    BARDZO DOBRE

  6. jerzym
    16 sierpnia 2006 at 20:20

    zaniesc do rabina i zrobi je koszerne

  7. Anonim
    20 maja 2006 at 12:36

    uu

  8. miroti
    25 kwietnia 2006 at 20:55

    Do tego trochę gorczycy. Można dodać listek czarnej porzeczki – będą jędrniejsze. :-)

  9. salcia
    20 września 2005 at 01:10

    najlepsze ogorasy na swiecie!!!

  10. jerzym
    3 września 2005 at 17:56

    pomaga rowniez dodanie liscia z winorosli

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na przetwory
Pasta z warzyw śródziemnomorskich

Bakłażana pokroić w dużą kostkę - nie obierać. Paprykę oczyścic z gniazd nasiennych i równiez pokroić na kawałki. Cebulę drobno...

Zamknij