Polecane

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Joga… na obcasach

Joga… na obcasach

Odżywianie w czasie ciąży

Odżywianie w czasie ciąży

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Carpaccio Żubrówkowe

Carpaccio Żubrówkowe

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Zawód – blogerka

Zawód – blogerka

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Omlet z serem

Takie śniadanie pozwoli zmierzyć się z trudami całego dnia

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 10 minut

liczba porcji: 2

składniki:
5 jaj
1 szklanka tartego sera żółtego
olej do smażenia
sól, pieprz
kilka koktajlowych pomidorków do ozdoby

przyrządzanie:

Jajka dokładnie rozmącić mikserem lub ręczną trzepaczką. Dodać sól i piperz. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na duże patleni rogrzać olej. Wlać masę z jaj i smażyć na niewielkim ogniu. Gdy spód się zetnie, wrzucić ser. Przykryć pokrywką i smażyć dalej na niewielkim ogniu lub przed podaniem zapiec przez chwilę w nagrzanym piekarniku. Wierzch udekorować połówkami pomidorków.

Podobne artykuły

179 Comments

  1. madziaks
    12 stycznia 2006 at 21:06

    suupcio przepis! Jutro zrobie sobie na sniadanie…

  2. dana2005
    9 stycznia 2006 at 22:38

    ja robię troszke inaczej. Obsmażam szyneczke lub mięsko gotowane albo pieczarki -(łącznie lub osobno) albo tylko same warzywka na to cebulka drobno pokrojona i chwilę posmażyć. Na to starty ser . Znowu chwilę potrzymać na ogniu,az ser zacznie sie rozpuszcac i wówczas zalewam emulsją sporzadzoną z 2 – 3 jajek (na patelnię o srednicy 22 cm) z 1 lyżką mleka z dodatkiem soli, pieprzu. Smażę na niewilkim ogniu, podnosząc brzegi omleta i przechylając patelnią, tak aby plynna emulsja wyplywala pod spód. Można też położyć na tym omlecie pokrojone w plastry pomidory. Aby było dobrze dosmażone przykrywam jeszce chwilę pokrywką. Przed podaniem posypuję słodka papryka i podaję z ketchupem, surówką

  3. Amela
    7 stycznia 2006 at 10:42

    małe conieco,ale robi spore wrażenie,mniam:D

  4. globi5
    29 grudnia 2005 at 10:15

    Zaraz zrobie ten omlet z serem dla mojej siostry mam nadzieje że będzie dobry :P

  5. gosia
    26 grudnia 2005 at 17:53

    sok z ogorkow jest nie dobry

  6. ja
    18 grudnia 2005 at 14:46

    ja dodaje jeszcze zanim dodam ser troszeczke szyneczki cebulki jest poprostu pyszne:)

  7. mr. Cigaro
    30 listopada 2005 at 20:04

    A ja do tego przepisu dodaje jeszcze szklanke soku z ogórków kiszonych lanych prosto na patelnie przed wrzuceniem jajek. Pyycha.

  8. cyganka
    26 listopada 2005 at 18:38

    super:niam! niam!

  9. oncia
    25 listopada 2005 at 19:20

    jutro zrobie będzie pysznie

  10. Anonim
    17 listopada 2005 at 19:16

    zajefajny przepis
    na pewno bardzo smaczny

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na śniadania
Jajecznica z łososiem

Na patelni stopic masło. Dodać pokrojonego drobno łososia i smażyć przez 2 minuty na niewielkim ogniu. Zdjąć z ognia i...

Zamknij