Polecane

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

Wygraj zestaw biżuterii By Dziubeka

Wygraj zestaw biżuterii By Dziubeka

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Męskie gadżety, w które warto zainwestować

Męskie gadżety, w które warto zainwestować

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Joga… na obcasach

Joga… na obcasach

Odżywianie w czasie ciąży

Odżywianie w czasie ciąży

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Pasta z bakłażanów

Doskonale zaostrzająca apetyt, a jednocześnie treściwa przystwka.

przepis z kuchni: greckiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
2 bakłażany
2 ząbki czosnku
świeże zioła (bazylia, tymianek)
oliwa z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz

przyrządzanie:

Bakłażana pokroić w plastry, lekko posmarować oliwą i położyć pod rozgrzanym grillem w piekarniku. Piec z obu stron aż do miekkości w temperaturze około 180 stopni. Gdy skórka bez problemów odchodzi od miąższu bakłażany wyjąć i wystudzić. Miąższ oddzielić od skórek, które należy wyrzucić. Dokładnie rozdrobnić i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła, a następnie sól, pieprz oraz łyżkę oliwy. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą smarować kromki białego pieczywa.

uwagi:
W miarę możliwości dobrze jest przed podaniem pastę chłodzić w lodówce.

Podobne artykuły

13 Comments

  1. XddxrclQi
    11 marca 2012 at 03:45

    Super miejsce, kmlait oraz jedzenia bardzo dobre. Spędzony wieczf3r ze znajomymi miną w mgnienia oka. A smaku jedzenia mogą świadczyć ilości jaki zjadły moje dzieci, nigdy tyle nie jadły w restauracji.Mogę ją śmiało polecić każdemu kto odwiedza magiczny Krakf3w.

  2. jeLqizdVQUHijuu
    10 marca 2012 at 18:00

    dość standardowo ? Proszę pkoazać mi jakikolwiek inny notebook na świecie ktf3ry uważa Pan za konkurenta tego modelu, podpowiem tam nie jest dysk SSD tylko dyski SSD i tu już trudno będzie znaleźć cookolwiek. A jeśli chodzi o cofanie się to było najlepsze to proszę poczytać o VAIO SA produkcie ktf3ry jest rf3wnocześnie oferowany, może wtedy będzie łatwiej zrozumieć o co chodzi. To niesamowite jak mało jest fachowych serwisf3w IT ktf3re widzą o czym piszą

  3. majata
    3 marca 2012 at 19:56

    Wszystkie propozycje ok, ale bakłażan po pokrojeniu w plastry należy posypać solą i zostawić ułożone ukosem na desce 20 min. aby wyciekł gorzki sok a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Potem można piec, gotować na parze – jak kto lubi

  4. bakłażan
    19 lutego 2012 at 16:17

    no nie wiem, dla mnie ta metoda to porażka. Ja polecam obierać ze skóry bakłażany świeże (im jędrniejsze tym łatwiej) obierakiem do warzyw, a potem na parze – łatwiej i przyjemniaj

  5. QAScwgRcsRpISB
    4 września 2011 at 13:02

    Furalrez? That\’s marvelously good to know.

  6. Alina
    6 lipca 2009 at 21:57

    A ja zamiast podanych w przepisie ziol, dodaje same liscie kolendry, obrywam z calego duzego peczku, dodaje pol lyzeczki ostrej, suszonej papryki pokruszonej ( nie mielonej), oliwy pol szkalnki i miksuje wszystko w blenderze. Jest super zamiast masla,albo jako dip

  7. buba
    6 kwietnia 2009 at 12:58

    dodaje sok z cytryny, drobno posiekaną natkę i tahinę-nazywa się to babaganusz i jest bardzo popularnym dodatkiem do chleba w Egipcie :)

  8. Helen
    13 grudnia 2007 at 15:59

    A ja dodaje ser feta troche octu winego i oliwy z oliwek:)

  9. jola
    13 sierpnia 2007 at 23:21

    ja dodaje jogurt, maslo orzechowe i troche soku z cytryny zamiast bazylii i tymianku.

  10. lola
    7 maja 2007 at 18:45

    Pasata jest calkiem,calkiem…ale ja do swojej pasty dodaje jeszcze tahine(miazga sezamowa) i kawalek zmielonej czuszki…jest rewelacja!!!

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress