Polecane

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Rolada z wędzonym łososiem

Niezbyt skomplikowana do przygotowania, a wyszukana przystawka ze szpinakiem, twarogiem i wędzonym łososiem

czas: 30 minut + 15 minut pieczenia i 2 godziny chłodzenia

liczba porcji: 6

składniki:

500 g mrożonego szpinaku
4 jajka
150 g wędzonego łososia
200 g mielonego twarogu
3 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki koperku
1 łyżka startej skórki z cytryny
sok z cytryny
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

przyrządzanie:

Szpinak rozmrozić, wrzucić na rozgrzane masło, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dusić do momentu aż odparuje wszelka wilgoć. Dodać żółtka oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Doprawić solą i pieprzem oraz dużą szczyptą gałki muszkatołowej. Rozsmarować cienko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Lekko wystudzić.
W czasie pieczenia ciasta szpinakowego twaróg wymieszać z jogurtem, koperkiem, sokiem i tartą skórką z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Masę rozsmarować na cieście szpinakowym, na wierzchu rozłożyć wędzonego łososia. Roladę zrolować. Zawinąć folią spożywczą i wstawić na dwie godziny do lodówki. Podawać pokrojone w plastry.   

Podobne artykuły

13 Comments

  1. pati
    5 kwietnia 2012 at 23:20

    a ja kupiłam serek w lidlu za 3 zł opakowanie i też super smakowało!!

  2. ona
    1 marca 2012 at 19:23

    super wygląda

  3. GGElcmcAJXVOsPrXBA
    9 lutego 2012 at 21:19

    Bez pmlboeru mozna tort ozdobic samym kremem. Jest go wystarczajaco. Jak widac na drugim zdjeciu, do drugiego torciku uzylam polewy czekoladowej. Mozna tez posypac wiorkami czekoladowymi.

  4. margolka
    22 grudnia 2011 at 21:52

    a ja robiłam ciasto jak na naleśniki i dodałam wcześniej przygotowany szpinak smaży sie na patelni i potem przekłada serkiem i łososiem fajnie bo nie pęka grubość nalesników według uznania .

  5. kahna
    13 września 2011 at 19:00

    Wygląda super, czy może być inne ciasto niż szpinakowe ?

  6. dana
    1 sierpnia 2011 at 09:04

    :) …możną przygotować przeddzień. Wczoraj zrobiłam pyszną roladkę zgodnie z przepisem – wczoraj i dziś wyśmienita.
    Następnym razem chyba zrezygnuję z soku z cytryny.
    Polecam, potrawa łatwa w przyrządzaniu, a efektowna. Zastosowałam serek almette.

  7. dana
    31 lipca 2011 at 11:02

    mam pytanko: czy można przygotować te roladkę przeddzień?

  8. eda
    4 kwietnia 2011 at 12:20

    Mam pytanie , czy to się nie rozpada

  9. aloha7282
    29 stycznia 2011 at 20:17

    Super przystawka, prosta, szybka i wyśmienita. Gorąco polecam.
    Ania

  10. sorena
    9 stycznia 2011 at 10:05

    ja to robilam jeszcze z wedlina zamiast lososia oraz w innej wersjij miksowalam lososia albo wedline malakserem i dodawalam do masy serowej a zamiast twarogu uzywalam riccoty albo almette

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Przekąski
Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

Kruche na zewnątrz puszyste w środku. Możemy przyrządzać je na różne sposoby – z masłem, dżemem, owocami, czekoladą czy też...

Zamknij