Roladki z rukolą

Taką efektowną przystawkę można przyrządzić w ciągu zaledwie kilku minut

czas: 10 minut

liczba porcji: 4

składniki:

16 plasterków szynki parmeńskiej
ok. 100 g rukoli
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
szczypta soli
świeżo zmielony pieprz

 

przyrządzanie:

Rukolę umyć i dokładnie osuszyć. Liście zawinąć w plasterki szynki, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Z oliwy i octu balsamicznego i szczypty soli przyrządzić sos (najlepiej wlać składniki do małego słoika, szczelnie zakręcić i potrząsać). Do każdej porcji podać na małej miseczce nieco sosu.

Podobne artykuły

One Comment

  1. QoAYFYNyRoNDKlQEZd
    21 kwietnia 2012 at 00:52

    z tej książki wiele przepisf3w, a niektf3re z nich zostały olpwuikobane na moim blogu: Sałatka z kurczaka bez awokado Taco z kurczakiem Tagliatelle z kozim serem i orzechami laskowymi Stir-fry z makaronu i

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Przekąski
Krokiety Warzywne z sosem Sojowym
Krokiety Warzywne z sosem Sojowym

Przepis kulinarny na pyszną przekąskę. Przygotowanie krokietów nie wymaga wiele czasu. Są lekkie i jednocześnie syte. Gdy ich zasmakujesz, możesz...

Zamknij