Polecane

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Do kogo lecą prześliczne świece Green Dragonfly?

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Cara Delevigne i Kate Moss w jednej kampanii!

Jesienna kolekcja EST by eS.

Jesienna kolekcja EST by eS.

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Ola Rudnicka twarzą kampanii H&M Studio

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Sałata rzymska z czosnkiem

Ciekawa w smaku i coraz powszechnej u nas dostępna sałata rzymska doskonale smakuje duszona z czosnkiem

czas: 10

liczba porcji: 2

składniki:
2 sałaty rzymskie
4 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
sól, świeżo zmielony pieprz

przyrządzanie:

Z sałaty usunąć uszkodzone liście. Pozostałe dokładnie umyć i ściąć z nich części głąbów. Czosnek posiekać w drobną kostkę.
W dużym rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić liście sałaty i podlać niewielką ilością wody. Chwiilę dusić, po czym dodać czosnek, sól, pieprz i ocet. Podawać na ciepło z grzankami z serem.


 

Podobne artykuły

18 Komentarzy

  1. Aleksandra
    4 stycznia 2009 at 14:21

    Czy ta sałata rzymska jest rzeczywiście tak okropna?!

  2. maciekio
    22 maja 2008 at 12:49

    MOŻE BYC DOBRE :)

  3. cami
    2 lutego 2008 at 14:26

    Sałatę dusiłam w woku, zamiast octu dodałam, sok z cytryny.
    Do tych komentujących, którym \”nie wyszło\”:nie dolewałam wody :)! wiec nie było problemu z jej nadmiarem ;) poza tym, czas duszenia powinien być krótki.

    całość okej

  4. nataszka_wroc
    25 czerwca 2007 at 16:01

    a mówiłam ze jest beznadziejna…mi tez zostalo duzo wody…wylałam.

  5. Asaru
    23 czerwca 2007 at 15:38

    Co zrobić z tą wodą która została ???
    wylać czy co ?

  6. Asaru
    23 czerwca 2007 at 12:51

    na początku było tego bardzo dużo a później ledwo starczyło na mały talerzyk .
    PS podałem ocet spirytusowy zamiast winnego
    może to jest przyczyną ??

  7. Asaru
    22 czerwca 2007 at 19:06

    ciekawy przepis wykorzystam na jutrzejszą impreze :D

  8. nataszka_wroc
    22 czerwca 2007 at 15:25

    najgorsza salatka jaka jadlam…a mieszkam we Wloszech…

  9. Palce lizać
    31 maja 2006 at 22:45

    Małgosiu, jak widzisz to danie jest w dziale przystawki, co oznacza, że jest serwowane jako przystawka przed daniem głównym. A przed czym podasz….. to już pole dla Twej wyobraźni.

  10. małgorzata
    31 maja 2006 at 21:36

    czy są inne przepisy dotyczące wykorzystania sałaty rzymskiej?
    i z czym podawać taki posiłek?

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Przekąski
Śledzie po duńsku

Śledzie moczyć w wodzie przez 2-3 godziny. Dokładnie odsączyć, a nstepnie moczyć prze pół godziny w mleku. Płaty osuszyć papierowym ręcznikiem...

Zamknij