Polecane

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Twój sportowy styl – kolekcja PROSTO Sport 2014

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Olivia Palermo zaprojektuje buty!

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Beyonce w sesji dla CR Fashion Book

Lotnicze podróże z dziećmi

Lotnicze podróże z dziećmi

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

Jolanta Pieńkowska odeszła z „Dzień dobry TVN”

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

W klasycznym podejściu tradycyjnej Pani – czyli jak dobrać bieliznę do typu osobowości?

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Wystawa „Maria Bartuszová. Formy przejściowe” już we wrześniu w Warszawie!

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Cara Delevigne na trzech okładkach wrześniowego „Vouge’a”

Ferulowe szaleństwo

Ferulowe szaleństwo

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Sałatka meksykańska

Do przygotowania w zasadzie przez cały rok. Prawdziwa ozdoba stołu, z którą poradzi sobie każdy.

przepis z kuchni: meksykańskiej

liczba porcji: 4

składniki:

puszka czerwonej fasoli,
puszka kukurydzy,
duża czerwona cebula,
 czerwona papryka,
3 korniszony,
3 pomidory,
kilka kropel sosu tabasco,
łyżka oliwy z oliwek,
pół łyżki octu winnego,
bazylia, oregano, łyżka ketchupu, sól, pieprz do smaku.

przyrządzanie:

Odsączyć fasolę i kukurydzę. Cebulę, paprykę i korniszony pokroić w drobną kostkę. Połączyć te składniki ze sobą. Przygotować sos z tabasco, oliwy, octu, ketchupu i ziół. Wymieszać z sałatką. Wstawić do lodówki. W tym czasie pomidory pokroić na cząstki – 8-ki lub 16-tki. Ułożyć w wieniec na obrzeżu półmiska. Lekko posolić. Na środek półmiska nałożyć przygotowaną sałatkę.

uwagi:
Można serwować jako przystawkę z dodatkiem białego pieczywa.

Podobne artykuły

53 Komentarzy

  1. merdis
    5 kwietnia 2006 at 17:24

    Jest pyszna. Mojej dziewczynie naprawde bardzo smakowało. Polecam

  2. OLA
    18 marca 2006 at 10:26

    SUPER

  3. sztygar
    10 stycznia 2006 at 17:26

    nie wiecie jak bedzie smakowac z przecierem pomodorowym zamiat keczupu, bo ja uzywam keczupu tylko do kiełbasy:)

  4. justynka
    30 grudnia 2005 at 20:06

    mmm…pycha!! ale ten pomysł z serkiem żółtym jest na prawde dobry!! smacznego:)

  5. arkadio
    17 listopada 2005 at 22:47

    wspaniale ale gdzie polskie czerwone pomidory? te sa jakies bladziutkie i pewnie bez smaku, ale tego juz sie nie dowiemy…

  6. gosia
    8 października 2005 at 18:16

    a gdzie serek żółty starty na grubych oczkach????

  7. asia
    4 października 2005 at 09:37

    pycha

  8. krysia
    1 października 2005 at 16:42

    och,ach,ech wspaniała nawet krysia takiej nie robi

  9. Zyta
    28 września 2005 at 16:43

    salatka bardzo dobra

  10. hiv
    30 sierpnia 2005 at 15:38

    lubie ogórki:D

Zostaw komentarz.

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress