Polecane

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Czy hit PRL-u wróci na salony?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Jak jeździć bezpiecznie i jak ustawiać światła samochodowe?

Joga… na obcasach

Joga… na obcasach

Odżywianie w czasie ciąży

Odżywianie w czasie ciąży

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Jak radzić sobie z objawami menopauzy?

Carpaccio Żubrówkowe

Carpaccio Żubrówkowe

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Opowiedz mi swoją historię – psychologia narracyjna

Zawód – blogerka

Zawód – blogerka

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Agnieszka Szulim i Antoni Pawlicki w marce LEVI’S

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Bądź stylowa nawet przed komputerem!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Wygraj naturalne świece Green Dragonfly!

Sałatka szefa

Bardzo znana amerykańska sałatka, której najważniejszym składnikiem jest sałata lodowa

przepis z kuchni: amerykańskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 8

składniki:
1 główka sałaty lodowej
2 małe marchewki
3 jaja na twardo
2 pomidory
1 duża czerowna cebula
pól ogórka
200 g wędzonego sera
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki cotu winnego
ząbek czosnku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Jaja ugotować na twardo w wodzie z odrobiną soli, ostudzić. Sałatę umyć, ouszyć i posiekać. Marchewki i ogórka obrać i wraz z serem pokroić w cienkie słupki. Pomidory pokroić w ósemki, a cebulę przekroić na pół i pokroić w cieniutkie piórka. Wszystkie te składniki wrzucić do dużej misy. Do słoika wlać ocet, dodać nieco soli, zakręcić i dokładniew wymieszać. Następnie dodać oliwę i przeciśnięty przez praske ząbek czosnku. Ponownie energicznie wymieszać, aby powstał sos winegret. Sosem polać sałatkę, wymieszać, a na wierzchu ułożyć pokrojone w ósemki jaja.

Podobne artykuły

26 Comments

  1. KASIUUULA
    27 października 2006 at 20:22

    a ta marchewka to nie ugotowana? ma być taka twarda?????????????????????????????????

  2. Busz
    21 października 2006 at 10:56

    w ameryce nie znaja kiszonych ogorkow….

  3. Palce_lizać
    3 lipca 2006 at 18:13

    lepiej dać wędzony ;-) ale w ostateczoności może być i ten

  4. ?
    3 lipca 2006 at 12:16

    a ser moze byc zwykly ?

  5. Tak
    2 lipca 2006 at 17:51

    Ja myślę że tak!!!

  6. Alola
    2 lipca 2006 at 17:39

    Czy może być zwykła sałata??

  7. Palce_lizać
    5 czerwca 2006 at 13:29

    Ogórek zdecydowanie świeży

  8. ???
    3 czerwca 2006 at 13:18

    ogórek to ma być surowy czy kiszony ?

  9. panteras
    30 maja 2006 at 18:02

    oo tak pychota, do tego warto tez dodac np. grzanki i kawalki kurczaka

  10. macka
    22 lutego 2006 at 18:44

    :))))))))))))))))))))))))))

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Sałatki
Sałatka z kawiorem

Jaja ugotować na twardo, ostudzić. Pokroić w sporą kostkę. Rzodkiewki umyć i oczyścić i również pokroić w niezbyt drobą kostkę. Ogórka...

Zamknij