Polecane

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Odważna sesja Miley Cyrus w „V MAGAZINE”!

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Konto na Facebooku? Niedługo o nim zapomnisz

Top 5 –  hity lata, które będą modne jesienią

Top 5 – hity lata, które będą modne jesienią

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

Mezoterapia bezigłowa – nieinwazyjny zabieg na koniec lata

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

STO LAT – Katarzyna Zielińska obchodzi dzisiaj urodziny!

W rytmie folku

W rytmie folku

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Wygraj 5-dniowy pobyt w hotelu SPA Panorama Morska!

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Skuteczna pielęgnacja suchej skóry

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Bezalkoholowe – bez alkoholu, bez wyrzeczeń!

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Krisiten Stewart w „Vanity Fair”. Najlepsza sesja?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

Bluza jak uniform z obozu koncentracyjnego?

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

To przez ten zabieg nie lubimy dentystów

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Milano Moderno – kolekcja PRIMAMODA na jesień/zimę 2014

Mamy też chodzą do kina!

Mamy też chodzą do kina!

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Naturalnie, że neutralnie! Aranżacja przestrzeni w trendzie nude

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sportowe zajęcia pozalekcyjne dla dzieci

Sałatka z fetą

Sałatka podobna do greckiej Horiatiki, lecz przygotowywana dla wszystkich biesiadników w dużej misie z dodatkiem sałaty

przepis z kuchni: greckiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 główka kruchej sałaty
1 mały ogórek
2 pomidory
pół strąka papryki
1 cebula
2 ząbki czosnku
100 g sera feta
po 3 łyżki oliwy z oliwek i octu winnego
1 łyżka świeżych posiekanych ziół

przyrządzanie:

Warzywa dokładnie umyć, liście sałaty porwać na małe kawałki. Ogórek bez obierania ze skórki przekroić wzdłuż na połowę, a następnie pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Paprykę pokroić w niewielkie paseczki, cebulę w piórka, a pomidory w ósemki. Warzywa wymieszać. Z octu, soli, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku przygotować sos, a nastepnie dodać do niego oliwę z oliwek. Sałatkę polać sosem. Na wierzchu ułożyć pokrojony w kostki ser feta oraz świeże, posiekane zioła.

Podobne artykuły

106 Comments

  1. HOOYOO
    14 kwietnia 2006 at 10:33

    PIEROŻKA TO TY WIESZ GDZIE MASZ

  2. asiajo
    8 kwietnia 2006 at 09:18

    zrobie dzisiaj na babski wieczor

  3. JLoaf
    28 lutego 2006 at 11:09

    Zamiast octu winnego polecam użycie octu balsamicznego. Do sosu można dodać łyżeczkę miodu.

  4. marzena
    24 lutego 2006 at 17:41

    slatka suuper smaczna i jeszcze grzenki dfo tego mniam.a ziola i przyprawy mozna dodawac wegłóg wlasnego smaku

  5. baj
    31 stycznia 2006 at 17:15

    najlepsze zioła prowensalskie

  6. Palce_lizać
    28 stycznia 2006 at 14:28

    Głównie to bazylia i tymianek. Ale mozna według smaku dodac i innych…

  7. Anonim
    28 stycznia 2006 at 14:17

    oczywiście chodziło mi o zioła:)

  8. bobi
    28 stycznia 2006 at 14:11

    o jakie dokładnie ziopła chodzi?

  9. hern
    27 stycznia 2006 at 11:24

    jadlem to z żoną w restauracji i jest smaczne :) , a szukalem przepisu zeby zrobic samemu, chodzilo mi glownie o sklad sosu (olowe i ocet winny wyczulem, ale chcialem sie upewnic co jeszcze

  10. baletnica
    26 listopada 2005 at 16:15

    mi chodziło o Grecki pierożki z fetą a nie o salatkę???

Leave A Comment

*

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress
Więcej w Przepisy na Sałatki
Warstwowa sałatka z majonezem

Jajka ugotować na twardo z odrobiną soli, aby nie popękały skorupki. Następnie wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach....

Zamknij